Uskumatu avaldus



Viimasel ajal on peaaegu võimatu mitte tähelepanuta jätta naaberriigis või selle juhtkonnas toimuvat. Kui eile teatas president Medvedev kaitseseadusesse tehtavatest muudatustest jõu kasutamise osas välisriikides, siis täna on ta riputanud oma kodulehele harvanähtavalt teravas toonis videopöördumise teise riigi liidri aadressil.

"Mees mustas" süüdistab Musta mere rannikul lindistatud viieminutilises pöördumises Ukraina presidenti Viktor Juštšenkot ja laiemalt sealset poliitilist juhtkonda Venemaa-vastase poliitika ajamises ning kahe rahva sõbralike suhete rikkumises. Puudutagu see siis suhteid läänega (sealhulgas NATO), toetust Gruusiale või Ukraina ajaloo traagilisi sündmuste meenutamist - kõik olevat suunatud vaid Venemaa vastu. Seepärast otsustas Medvedev ka viivitada uue saadiku Mihhail Zurabovi saatmisega Kiievisse.

Miks pidi Medvedev sellise väga ebadiplomaatilise avalduse tegema? Esiteks kinnitab see veelkord Venemaa soovi laiendada oma mõjuväljapoliitikat zero-sum mängu põhimõttel oma vahetus naabruses. See tähendab, et kahepoolses läbikäimises ei saa olla mõlemale poolele rahuldavat tulemust. Keegi peab kogu aeg olema eduseisus või võitja. See on olnud väga traditsiooniline Vene diplomaatiale.

Teiseks on Ukrainas eelolevatel nädalatel algamas presidendivalimiste kampaania, kus Moskva tahab näha kindlasti endale soodsamat lõpptulemust. Kremli poliittehnoloogide eesmärgiks on ilmselt näidata 2004. aasta Oranži revolutsiooni läbikukkumist. Selleks tuleb kõigiti tampida Juštšenkot. Pole muidugi välistatud, et viie aasta taguste sündmuste teine värvikas tegelane ning algava kampaania üks keskseid figuure - Julia Tõmošenko võib samuti sattuda teravama kriitikatule alla Moskva poolt.

Kolmandaks viskab Medvedev selle avaldusega ning diplomaatiliste suhete täistaseme varjamatu ja tingimusliku alandamisega kinda ka lääneriikidele. Nii Ameerika Ühendriigid kui Euroopa Liit on viimasel viiel aastal panustanud Ukraina reformipoliitikasse ning stabiilse iseseisva õigusriigi tugevdamisse. Kuidas nüüd suhtub Brüssel ja Washington sellisesse avaldusse, milliseid ehk veel mõni aeg tagasi tegid Moskvast vaid modest kolerovi tüüpi ägetsejad?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Milleks selline paranoiapalang? Venelastel pole ju tegelikult ju kunagi olnud sooja ega külma, kas Ukraina president on oranž, helesinine või lilla. Venelastel on Ukrainas üks ja ainuke huvi ning selleks on Krimm ja Musta mere laevastik. Põhimõtteliselt ütles Medvedjev otse: te jätate meie baasid alles ja meie oleme teie sõbrad. Teile ei meeldi meie baasid? Järelikult olete te meie vaenlased. Valige.

Musta mere laevastik on venelaste julgeolekupoliitikas eluliselt olulise tähtsusega. Tänu sellele mahitasid nad ka Abhaasia Gruusia konflikti astuma: tegemist on ikkagi ju "Plaan B" terriooriumiga, juhuks kui Krimmiga asjad keeruliseks lähevad.
bayram ütles …
Tere,
Mina olen Türgimaa Türklane ja imestan .Usa ka seadustas Oma vägede kasutamist välisriikide territooriumil.USA tungis Iraaki ja Aafganistani.Mis aafganistanis ei ole usa elanikuid.USA tahab luua kloun Kurdistan lähis idas.Sellepärast USA ründas Iraaki..Kõik on selge...See on demokraatia...Igal ühel riigil on oma huvi ja õigus kaitsmist oma kodanikke kõikjal.Kui Iraagis ei ole usa elanikuid,Kuidas W.bush avaldas usa hakkab kaitsma oma kodanike maailmas?

Naeruväärne!
ELAGU TÜRGIMAA! Atatürk
Anonüümne ütles …
Neil on seal tööjaotus. Medvedjev kannab koledaid lipse ja on välispoliitiline suuvooder. Aerutab ja püüab üldse inglise härrasmehena näida. Putin on hella hingega macho(nagu Bruce Willis) patsutab delfiine, räägib lihtsate inimestega ja on üldse oma poiss. Ah jaa tšetseene mõrvab rohkem kui kinos.
Siiski tundub, et on hakanud tekkima kaksikvõim ja siis on Venemaal kõik, mis suudab välja mõelda ja üle selle võimalik.
Tavaliselt tuleb keegi kolmas varjust. Eks näe
Anonüümne ütles …
Украинский академик Петр Толочко:

- Все те события, которые инициирует президент Ющенко, однозначно направлены против России и против наших дружеских отношений. И, может быть, последней каплей послужило "опереточное" празднование годовщины Конотопской битвы, где на радость нынешней украинской власти крымские татары и небольшое число казаков потрепали русские дружины. Взаимоотношения России и Украины в период правления "оранжевой" власти совершенно ненормальные. Такая ситуация, может быть, удовлетворяет какие-то низменные, болезненные амбиции Ющенко и его окружения, но очень больно отражается на судьбах простых украинцев. Ющенко не отдает себе отчет, что его действия приносят вред Украине. Жесткое заявление российского президента можно понять. Ведь долго нельзя терпеть то, что творит "оранжевая" власть. Взять хотя бы объявление голодомора геноцидом именно украинского народа. Это ведь значит, что ответственность возложили на русских. Что уж говорить о прославлении ОУН-УПА, присвоении званий героев немецким пособникам, в том числе Роману Шухевичу. А попытка влезть в межцерковные отношения, оторвать Украинскую православную церковь от русской? Все эти действия однозначно враждебны по отношению к России. Ситуация может наладиться лишь после смены нынешнего украинского режима, у которого нет желания вести диалог.
Anonüümne ütles …
http://kavkazcenter.com/russ/content/2009/08/12/67329.shtml
Anonüümne ütles …
Medvedev vastab Bidenile, muud midagi.
Anonüümne ütles …
Tegelikult teeb Putin juba presidendivalimiste kampaaniat.

Vaatame lihtsa venelase(loe:ullikese) seisukohast - Putin käib kohapeal, lööb korda majja ( ullikese arusaameade kohaselt), käib ettevõtteid ja muid asju "päästmas". Tegelikult see Putini koha peal korra majja löömine on muidugi farss, aga tee seda ullikesele selgeks.

Medvedev samas saadetakse ära - läände. Agas need "lääne-uudised" jäävad ullikesele kaugeks( kuigi tegelikult on märksa olulisem Venemaa seisukohast, mida Medvedev ja Merkel tagakambris sosistasid, kui Putini poolne jalgpalliklubi päästmine), loek ikkagi see et naša president Putin käis kohapeal, kuulas lihtsate inimeste muresid, noogutas kaasa...( kuigi sellest ullikese elus midagi ei muutu.)

Halekoomilised on veel need kaamera ees oligarhide sõimamised, aga ullike läheb pöördesse - peremees näitas kõva kätt!! Nii peab üks õige juht oleama! ( tegelikkuses jällegi sellest midagi ei muutu).

Putin teab väga hästi, mis nuppudele ta vajutab, kui kasutab aeg-ajalt "lihtsa inimese kõnepruuli"( loe: räägib labaselt).


Salasilm.
Marko Mihkelson ütles …
Dugin: http://www.nr2.ru/moskow/244351.html
Anonüümne ütles …
Очень познавательная статья получилась! Респект автору! :)
Anonüümne ütles …
Недавно стала всё больше размышлять над такой ситуацией: а что если бы во всём мире исчез интернет. Я конечно понимаю, что интеренет сам по себе взять и исчезнуть не может, но всё-таки, если опустить все технические нюансы, и представить что такое возможно... Теперь не почитать новости, блоги, не найти нужную информацию в гугле, а самое страшное не выйти ни в ICQ, ни в контакт!
И тут я поняла насколько я зависима от сети. Нет, вроде бы целыми днями перед экраном монитора не провожу, однако признаюсь, день начинаю и заканчиваю и менно компьютером. Хотя, если с другой стороны посмотреть, будет больше живого общения, и больше времени на реальные развлечения, на саморазвитие и т.п. Хотя опять же с другой стороны, с некоторыми друзьями связаться можно только через интернет (кто живет в других городах и странах, телеон - дорого знаете ли), ну и дополн.инфо можно получить быстро, чем сидеть в библиотеках...
А как вы, легко бы смогли перенести такую утрату?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?