Obama võit ja siniste suur vastutus

Barack Obama võit USA presidendivalimistel oli veenev. Sama veenev oli demokraatide võit ka Kongressi valimistel. Nii on USA värvunud sõna otseses mõttes siniseks. Demokraatidel on küll suurem võimuhaare, kuid ühes sellega ka suur vastutus. Ja ajad pole sugugi kerged.

Vastutuskoorem on Obamal seda suurem, kuna lubatud on suuri muutusi. Ja seda mitte ainult kodus, vaid kogu maailmas. Eks lähemad kuud pärast 20. jaanuari näita, kui tubli on Obama tegude mehena. See, et ta rääkida oskab, teab kogu maailm.

Nüüd on huvitav jälgida, kes hakkavad kuuluma Obama administratsiooni. Sellest võib teha ka esimesi järeldusi, millistele muutustele uus president kõige rohkem suruma hakkab. Meile on muuseas tähtis, kes saavad rahvusliku julgeoleku nõunikuks, välis- ja kaitseministriks. Hetkel valitseb siin veel suur vaikus.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Vaikus. Obama on väga tugev tehnika kasutaja. Valimiskampaania oli modifits. ubuntu peal.

Kui inimene suudab kohaneda väga kiirelt tehnikaga, igasuguse keskkonnaga.. ning piisab sellest, et on senaator olnud- on ta hea ümberkorraldaja, kui mõni asi töötab natuke viletsamalt.

Tal on kolm suurt vastutust:
1. Sisepoliitika
2. Välispoliitika
3. Majanduspoliitika

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?