Algas Vene poliitspämmi uus laine

Tegelikult ei vääriks see suuremat tähelepanu. Aga parem mitte ka vaikida. Nii nagu oli Vene välisministeeriumi hiljutine aprillisündmusi meenutav avaldus provokatiivselt jõuetu, nii ei hiilga millegi uuega ka täna hommikul alanud hajali meilirünnak Riigikogu X koosseisu kuulunud liikmete aadressitel.

Ru-lõpuga kontodelt lähtuvad meilisõnumid räägivad pronkssõdurist, võidupühast, meie "fašismilembusest" ja muul tuttaval repertuaaril. Vene küberruumis ringleb laialt Riigikogu X koosseisu meilipõimik, mistõttu pole kuigi raske ka sellist aktsiooni ette võtta.

Pole küll jälginud, kuid ilmselt on selle poliitspämmi genereerijaks mingid vestlusruumid. Kuidagi liiga ajastatult on see meilispämm liikuma hakanud.

Paar "stiilinäidet". Üks viisakamatest "tervitustest" kõlab järgmiselt:

С ДНЁМ ВЕЛИКОЙ РУССКОЙ ПОБЕДЫ вас, господа!!!! МЫ ВСЁ ПОМНИМ И ЗАПОМИНАЕМ!!!. С ДНЁМ ПОБЕДЫ, С 9 мая!!! СКОРО-СКОРО…

Või veel üks:

Поздравляю с наступающим, величайшем праздником 9 мая !!!! В России вам некогда не простят сноса памятника и ущемление Русских в Прибалтике!!! У вас некогда не получится возродить фашизм и переписать историю! Если будет нужно Русский народ защитит весь мир от фашизма еще раз ,так что помните об этом и ненадо с нами ругаться помните свое место , а где ваше место вы знаете сами у пара…

Erinevus eelmise aasta spämmiründest seisneb selles, et siis oli tekst suures osas sama. Tänase päeva ehk paari tunni jooksul tulnud meilide tekstid on erinevad, kuid kõik mõistagi ühe alatooniga. Eks järgmised päevad kuni 9. maini näita, kas tegemist on mingi laiema aktsiooniga või hajub see oma jõuetuses.

Kommentaarid

kronja ütles …
hale ja mõttetu. mõne idika saadetud emaili nimetada "vene poliitspämmi uueks laineks" - väga hale. või siis, võttes arvesse marko üldise meelestatuse, järjekordne jõuetu üritus üles puhuda venevastane hüsteeria..

"Ru-lõpuga kontodelt lähtuvad meilisõnumid räägivad pronkssõdurist, võidupühast, meie "fašismilembusest" ja muul tuttaval repertuaaril." - tahate, ma saadan teile e-maili teie enda kontolt? korrektne olla - nii, et ta paistaks teie kontolt saadetud emailina?


"Vene küberruumis ringleb laialt Riigikogu X koosseisu meilipõimik, mistõttu pole kuigi raske ka sellist aktsiooni ette võtta." - iga riigikogu liikme e-maili aadress on avalikult kättesaadav riigikogu.ee veebisaidil. mis "küberruumis ringlevast meilipõimikust" te räägite? iga inimene, kui tal on vähegi viitsimist, võib selle "meilipõimiku" (no on termin!) kokku panna vähem kui poole tunniga.

hale..
Anonüümne ütles …
Ohh.... milline nutt ja hala ei millegi üle. Parem korista Eestimaa puhtaks, tegele perega etc. See , et mõni späm läbi lipsab ei ole isegi blogimist väärt.


Nõrggad olete poliitikud. PEAASI ET ORBIIDIS PÜSIKS ?
tambet ütles …
Ma ei tea, kuidas vene keeles nimetatakse kirju, mida ei soovi saada, aga eesti keeles on nimetuseks "spämm".
Tegelikult võiks ju nii nimetada ka mõne seltsimehe kommentaare - absoluutselt olenemata artikli sisust on sm.Kronja kommentaarid alati "-" märgiga. Jääb mulje, et ideeks ei ole mitte asja sisu vaid "ärapanemine".
Tegelikult ma nüüd rikun natuke kirjutamata reegelid ja kommenteerin teise inimese kommentaare, a no mis sa teed, kui silma hakkab :)
kronja ütles …
tambet,
kas sulle ei tundu, et kommenteerimine stiilis "ma olen ülalkirjutatuga nõus" on rohkem spämmi moodi?

ma olen ühes kommentaaris seda kirjutanud ja võin end korrata - minu meelest marko tegevus ja sõnavõtud on tihtipeale provokatiivse sisuga ning seega otseselt ohustavad vene-eesti suhteid (kuna marko ei ole mats, nagu mina, vaid kõrgema lennuga poliitik). ja seeläbi muudab see konkreetne blogi minu ja minu sugulaste elu ebaturvalisemaks. see on põhjus, miks ma üldse sõna võtan.

mitte kunagi, mitte üheski kohas ei ole vastase jõuline allasurumine - taktika, mida jätkuvalt pakub marko venemaaga suhtlemisel - toonud võitu (ja kui ongi siis üüratu ohvritega).

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA