Georgia valimistel võitis Georgia

Georgia tänaste parlamendivalimiste peamine tulemus on nende toimumine. Eriti veel, kui arvestada, millise välise surve tingimustes need toimusid. Ka täna hommikune bussitulistamine Abhaasia lähistel on viide jõududele, kes näeksid Georgia sisemisi arenguid pigem kaose suunas.

Lävepakuküsitlused annavad veenva võidu president Saakašvili erakonnale. See peaks tähendama, et lähematel aastatel Tbilisi poliitika püsib stabiilsena. Samas võib liidererakonna suur edu mõjuda toimeka opositsiooni tekkimisele negatiivselt.

Viimane ongi jätkuvalt suurimaks väljakutseks nii presidendile kui tema erakonnale. Kui Georgia suudaks turbulentse tänavapoliitika suunata parlamenti, nagu see on õnnestunud Ukrainas, siis oleks ka välise manipulatsiooni võimalused väiksemad.

Igatahes peaksid tänased valimised ja nende tulemused veenma neid, et Georgia on teinud tõsise sammu edasi riigi demokratiseerimisel. Midagi taolist poleks olnud päriselt võimalik veel viis aastat tagasi. Täpselt sama kehtib ka Ukraina kohta, kus sisemised vaidlused pole kuigivõrd väiksemad.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
üks tollane lingike selle bussitulistamise asjus ajaloolise tõe huvides

http://www.civil.ge/eng/article.php?id=18611

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA