Superteisipäeva supervõitlus

Midagi pole öelda, ka pärast superteisipäeva on USA presidendirallis veel väga palju otsustamata. Vabariiklaste ridadades võttis John McCain sisse turvalise edumaa ning tõenäoliselt ei suuda ei tänane superüllataja Mike Huckabee ega kaotaja Mitt Romney teda enam püüda.

Demokraatide heitlus on aga endiselt lahtine Hillary Clintoni ja Barack Obama vahel. Kuigi Clinton võitis nii häälterikastes New Yorgis kui Californias, hoiab Obama oma 14 osariigi võiduga ralli ülipõneva ka veel järgmistel eelvalimiste päevadel.

Viimaste prognoosarvutuste kohaselt on McCainil koos 740 delegaati 1191st võiduks vajaminevast. Superteisipäeva liidrina alustanud Romneyl on koos 320 ja üllatuslikult viies osariigis võitnud Huckabeel 225 delegaati.

Demokraatide poolel on aga seis palju segasem. Enne California tulemuste sissearvestamist on Clintonil koos 371 ja Obamal 306 delegaati. Võiduks oleks vaja 2025 delegaati. Seega on demokraatide ralli lõppjoonest palju kaugemal kui vabariiklastel. Pole välistatud, et see jääbki lahtiseks kuni suvise parteikongressini.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA