Kaks huvitavat raportit Venemaast

Vahetult enne Venemaa presidendivalimisi, mille lõpptulemus on juba ette määratud, avaldasid kaks maailma juhtivat inimõigusorganisatsiooni - Human Rights Watch ja Amnesty International oma värsked raportid Venemaa kohta.

Nendest esimese, Human Rights Watchi juht Kenneth Roth pidi raportit ise Moskvas tutvustama, kuid Venemaa võimud ei andnud talle viisat. See olevat olnud esimene kord pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist, mil Rothile keelati sissesõit Venemaale.

Amnesty Internationali raport on samuti väga kriitiline Venemaal viimastel aastatel toimunud vabaduste kokkusurumise osas. Mõlemad publikatsioonid annavad president Putini tegevusele inimõiguste vallas väga negatiivse hinnangu.

Kuid kõik see ei näi Moskvat vähemalgi määral heidutavat. Äsja on alustatud Venemaa tuntud inimõiguslase Lev Ponomarjovi tagakiusamist, täna aga pidas FSB Domodedovo lennujaamas taas kinni ajalehe The New Times ajakirjaniku Natalja Morari. Nii Ponomarjovi kui Morari tegevusest on siingi blogis varem juttu olnud.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ärgem unustagem ka HRW 100-leheküljelist raportit IRL poolt nõustatava "demokraatia kantsi" Gruusia kohta.

http://hrw.org/reports/2007/georgia1207/

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA