FSBst, Litvinenkost ja ajaloost I

Veendusin tana ise, et FSB peakorterist Moskvas on siiski voimalik parast teejoomist puutumatult valjuda... Moistagi on see kurb nali, kui on yleval sedavord suur rahvusvaheline skandaal, kui Aleksandr Litvinenko surm Londonis.

Paev enne lendu Tshetsheeniasse oli meil siin Moskvas terve rida kohtumisi, millest yks leidis aset toepoolest FSB peakorteris. Asedirektor Juri Gorbunov jattis kyll sellise mulje, et teab koike, kuid raagib mittemillestki, et sinust kiiremini vabaneda. Olgu. Litvinenkost me seal ei raakinud. Kuid yldine arvamus siin Moskva eliidi hulgas on, et tegemist on Putini vastase vandenouga. Ehk siis peamine osundus Berezovski suunal. Asja juures on parim see, et uurimine on Scotland Yardi kaes. Kui nemad ei suuda tode selgitada, siis ei suuda seda mitte keegi.

Kuid luban endale pisut aega selle teema juurde tagasi tulla. Siis, kui Tshetsheenias kaidud. Nimelt homme varahommikul stardime kolleegidega Euroopa Noukogust lounasse, et kohapeal saada pisutki aimu, mis Tshetsheenias synnib. Moistagi voib ette arvata, et kohtumised Kadyroviga ning Alhanoviga (Tshetsheenia Moskva meelne president, keda kohtasime tana Putini administratsiooni koridoris) on vaid yhe poole arvamus. Kuid eks vaatame, mis synnib.

Ajaloost aga niipalju, et tanasel kohtumisel Riigiduuma valiskomisjoni esimehe Konstantin Kossatshjoviga kinkisin talle Max Jakobsoni komisjoni koostatud mahuka raamatu Eesti saatuseaastatest 1940-1945. Kui midagi muud, siis vahemalt ei saa ta nyydsest vaita, et tal puudub ettekujutus meie ajaloovaatest.

Kuid luban, et tulen nende teemade juurde uuel nadalal tagasi. Ja siis juba loodetavasti koos tappidega...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA