Bushi kordaläinud viisakusvisiit

Nagu eeldada võis, oli president Bushi visiit Tallinna eeskätt viisakusavaldus ning tunnustus heade liitlassuhete eest. Olulisemad kohtumised mõistagi leiavad Bushi seekordsel välismaisel ringkäigul aset pärast Tallinnat - NATO tippkohtumine Riias ning Bushi kohtumine Jordaania pealinnas Ammanis Iraagi peaministri al Malikiga.

Kuid vaatamata Tallinna kohtumise heas mõttes paraadsusele on nüüd ka Eesti nende riikide hulgas, kus ametis olev Ühendriikide president on leidnud mahti läbi astuda. Tõsi, mõneti kahju, et selle näitaja juures oleme Leedu ja Läti varjus. Eks see räägi pisut meie viimaste aastate tagasihoidlikumast välispoliitikast. Igatahes on Läti eeskuju võtta endale NATO tippkohtumise korraldamise vaev ja valu väärt ära kannatada.

Vähemalt turvaprobleeme ei peaks küll kellelgi Tallinnas olema:)

Kommentaarid

Parasiil ütles …
No hea, et vastu pidasid Foorumis kui Enn kamarajura ajas. No see kui ta hakkas rääkima sellest kuidas parlamentäärid välispoliitikat ajavad ja kuidas väliskomisjoni inimesed on tublit tööd teinud ja kuidas seda tehakse mitmetes majades jne... jeerum laarum!

Ma vaatasin kuidas Krissu nihelema hakkas. Müstika!
Priit ütles …
Nii kahju, et Foorumi maha magasin, aga pean Mihkelsoniga nõustuma, et eks see viimaste aastate tagasihoidlik välispoliitika on oma märgi jätnud. Aga eks nüüd ole Ilvesele suured lootused pandud ja ehk kauges tulevikus suurriikide liidrid ei tee enam ainult viisakusviisite Eestisse...
Anonüümne ütles …
Eesti protokoll oli mu meelest tasemel, mida ei saa öelda eesti meedia kohta. Dovlatov kirjutas oma "Riiklikus kaitsealas", et Puškini majamuuseumi külastanud baltlased tundsid ka huvi peamiselt selle vastu huvi, kuidas mõisa majandati, mitu tiinu talivilja all jne. Bushi visiidi ajal sama lugu - teesulud jms. Kuidas Tšetšeenias läks?
asnl ütles …
parasiil, parlamentäär on sõjakuulutaja, mitte parlamendi liige. Mitu aastat läheb aega, et kõik selle lihtsa sõna selgeks saaksid?
Parasiil ütles …
nüüd üks vähem
nipi ütles …
parlamentäär sõjakuulutaja??? Mumeelest vaherahulepitaja. Tõsi küll juba käimasolevas sõjas.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?