Huvitav avaldus Uzbekistani presidendilt


Täna potsatas minu meilikasti (nagu paljudele teistelegi) sõnum Uzbekistani saatkonnast Riias, milles sisaldus president Islam Karimovi avaldus. See on dateeritud tänase kuupäevaga ning räägib hiljutistest sündmustest Kõrgõzstanis.

Avalduse kõige olulisem osa on kirjas kolmandas lõigus, kus Karimov peab veriste kokkupõrgete põhjuseks mitte etnilist vaenu, vaid "väliste jõudude" soovi kiskuda Uzbekistan sellesse konflikti. Mõistagi pole avalduses täpsustatud, kes on need "välised jõud". Samas on see selge sõnum, et Uzbekistani pole lihtne provotseerida. 

Analüütikud on juba mõnda aega viidanud Venemaa aktiivsuse kasvule regioonis. Samas on teada, et Kesk-Aasia võti asub tegelikult just nimelt Uzbekistanis. Taškent on olnud Moskvale suhteliselt ebamugav partner, kuigi pärast veriseid sündmusi Andižanis 2005. aasta mais toimus märgatav lähenemine Uzbekistani ja Venemaa suhetes.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Alles täna potsatas või :) ? Neljandal päeval ? Vene Regnumi postkasti potsatas see juba 18.juunil
http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/uzbek/1295716.html

Teil on aeglased korrespondendid, Marko
Anonüümne ütles …
Venemaa lõuna- ja idapiiril on veelgi huvitavaid sündmusi aset leidmas. Järgnevale lingile infoks, et rauamaagi müügitingimuste muutustega, on maagi hind tõusnud aastaga ca. 100%. Kõige enim on uue kauplemissüsteemi vastu olnud Hiina.

http://www.taipeitimes.com/News/editorials/archives/2010/06/19/2003475803

Tiit
Anonüümne ütles …
Marko,

tee palun üks väike katse:
kirjuta Google-sse ("otsi eesti lehti") "Uzbekistan" ning seejärel "Usbekistan"!

Tervitades,
emakeeleaustaja Tõnis
Anonüümne ütles …
Излюбленный метод англосаксов – создание проблемы (беспорядки) и тут же продажа ее решения (приехал переговорщик).

Lugupeetud Marko palun lugege seda informatsiooni

http://kyrgyzembassy.ru/?p=1374


http://www.dni.ru/polit/2010/6/17/193738.html

ning seda
http://novosti.err.ee/index.php?26207186

А свергнутый президент Бакиев дал согласие на открытие рядом с городом Ош еще и американского «антитеррористического центра».
«Наиболее масштабным из них является, пожалуй, план Пентагона по сооружению контртеррористического тренировочного центра на юге Киргизии. Изначально данный объект предполагалось построить в Баткене. Но теперь, похоже, он разместится в Оше».

http://inosmi.ru/middle_asia/20100611/160522074.html

Видимо этот шаг и стоил Курманбеку Бакиеву карьеры. Тот, кто хоть немного знаком с принципами действия англосаксов прекрасно понимает, что именно в «антитеррористическом центре», расположенном рядом с китайской границей, и будут готовиться террористы, диверсанты и будущие организаторы массовых беспорядков в китайских Тибете и уйгурской автономной области.

Россия тоже хочет убрать США из средней Азии и прекратить американский наркотрафик на свою территорию, который во многом идет именно через базу Манас.

Аналогично в «антитеррористическом центре» Вашингтон будет воспитывать и обучать боевиков не только для диверсий в Китае, но и в России. Интересы Москвы и Пекина в этом регионе полностью совпадают.

Pange informatsiooni kasvõi avalikest allikatest kokku, et saada üldpildi juhtumist.


Lisan, et gaasi n. n. "konflikt" Valgevenega ja Bakijevi kinni pidamine n.n. "autoritaarses" riigis Venemaa palvel on ka omavahel seotud. Siiralt loodan, et kunagi jõuate pärale, mis tegelikult juhtus Kõrgõstanis. Äkki teie teate tõtt aga ei taha lihtsalt rääkida:)

Lugupidamisega

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA