Eesti eurotee - palju õnne ja jõudu tööle!


Eilsel kohtumisel Brüsselis õnnitles Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni delegatsiooni (lisaks siinkirjutajale Raivo Järvi ja Jüri Tamm) liikmeid suure edusammu puhul - Eestist saab 1. jaanuaril 2011 eurotsooni 17. liige.

Rehni hinnangul on kogu Eesti ühiskond saanud hakkama tänases Euroopas erakordse saavutusega - suutnud kiirelt ja paindlikult reageerida majanduskriisile vastutuskoormat tulevastele põlvedele lükkamata. Otsused on olnud keerukad, kuid Eesti liitumine eurotsooniga ning selleks tehtud majanduspoliitilised sammud aitavad kindlustada uut tõusu ning pikaajalist stabiilset arengut.

Samas on selge, et 1. jaanuaril ei lõpe, vaid alles algab Eesti eurotee. Selle osaks on vastutustundliku eelarvepoliitika jätkamine kodus (erilise rõhuga inflatsiooni kontrollimisel) ning uute otsustusvõimaluste kasutamine eurogrupi kaudu.

Kinnitasin Rehnile, et Eesti huvides on kindlasti aktiivne osalemine eurogrupi otsustusprotsessis. Selle sisuks on kindlasti ka Euroopa Liidu parema majandusliku valitsemise korraldamine, kus meid ei tabaks Kreeka-sarnased üllatused või kus ka väline spekulatiivne surve oleks kiiremini taandatav.

Kuigi meie eurootsuse viimane formaalne kinnitamine toimub 13. juulil rahandusministrite kogunemisel, on täna täiesti kindel, et Eesti võtab 1. jaanuaril 2011. aastal kasutusele euro just sellise vahetuskursi alusel, mis on meil täna. Palju õnne ja jõudu tööle!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA