Vandaalitsemine - ajaloo jõuetu vihkamine

Konstantin Pätsi hauatähise tänast rüvetamist ei saa kuidagi teisiti hinnata kui provokatiivset rünnet meie riigi vastu. Kuna vandaalitseja(d) rikkusid vaid Pätsi hauatähise, siis on selge, et tegemist oli teadliku ettevõtmisega.

Kahjuks pole sarnane vandaalitsemine Eestis kaugeltki esmakordne. Selline jõuetu viis ajalugu vihata samas näitab, et meie hulgas on veel küllaga neid, keda häirib iseseisva Eesti riigi olemasolu.

Kuid seesugune vaenuõhutamine ei ole vaid värvipotikangelaste privileeg. Lugege online-meedias selle uudise juures olevaid kommentaare ning näete, kui palju verbaalset vihkamist meie ümber tegelikult on. Minu arvates pole selliste tegelastel eriti vahet nendega, kes Metsakalmistul täna "meelt avaldasid". Vaid mõned näited:

"Aga mis värvi peaks siis olema ühe riigireeturi sammas?"

"See punane ahv oli selle ära teeninud!"

"Täiesti külmaks jätab. Meeldis talle punane värv eluajal, milleks siis sellest mingit nüüd mingit numbrit teha?"

"Juhul,kui see oli venelane,siis müts maha-teab kelle monumendiga on tegu ja omab ka isiklikku seisukohta!"

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas on õige valida iidoliks meest, kes viis Eestis läbi riigipöörde? Siis tuleks kiita heaks ka Putini vaikiv ajastu!
Marko Mihkelson ütles …
Värvipoti ega verbaalse vihkamisega ei muuda ajalugu. Küll aga võivad sellised sammud teha võimalikuks Pätsi vigade kordumise.
Anonüümne ütles …
Vandaalitsemine - ajaloo jõuetu vihkamine

Pronkssõduri äraviimist ei saa kuidagi teisiti hinnata kui provokatiivset rünnet meie riigi vastu. Kuna vandaalitseja(d) rikkusid vaid Pronkssõduri hauatähise, siis on selge, et tegemist oli teadliku ettevõtmisega.

Kahjuks pole sarnane vandaalitsemine Eestis kaugeltki esmakordne. Selline jõuetu viis ajalugu vihata samas näitab, et meie hulgas on veel küllaga neid, keda häirib venelaste olemasolu meie riigis.
Anonüümne ütles …
Kui eelmine kommenteerija suudaks mulle seletada, kuidas "pronkssõduri äraviimine oli provokatiivne rünnak meie riigi vastu", siis kuulaks hea meelega.

Venelase jaoks tähendab "pronkssõdur" venelase ülemvõimu ja eestlasti see viimane muidugi ei huvita.

Salasilm.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA