Lõppvaatus: energiaraport kiideti heaks

Eile õhtul, ligemale kolm tundi kestnud debattide järel kiitis Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee ülekaalukalt heaks minu koostatud raporti "Oht energiatarnete kasutamiseks poliitilise survevahendina". Enam kui seitse kuud kestnud töö selle tulemuse nimel kandis siis hääd vilja.

Kuigi veel kuu aega tagasi püüdsid Vene delegatsiooni liikmed Bakuus poliitikakomitee istungil raportit tagasi lükata, siis eile olid nii Konstantin Kossatshjov kui Leonid Slutski üldiselt positiivsed ning toetavad, kuigi hääletasid selle vastu. Raporti taha tulid nii sotsialistid, liberaalid kui mõistagi meie rahvapartei saadikud. Resolutsioon sai 81 poolt ja kõigest 14 vastuhäält.

Kel huvi täpsemalt lugeda ja vaadata, kuidas ja mis eile Strasbourgis täpsemalt juhtus, vaadake seda linki assamblee koduküljelt. Lisaks mitmetele meediakanalitele võtsid teema ülesse ka Venemaa tänased väljaanded nagu Kommersant ja Nezavissimaja Gazeta ning Kommersant-Vlast. Tänases Eesti Päevalehes kirjutasin aga raportiga seotud teemal "Venemaa tagasitulistav energiarelv".

Kommentaarid

tegelikult see lugu oli paljude vene meediakanalite hommikul mõnda aega esiküljel
Kajar ütles …
Kommersandis on ka tore artikkel, kus kirjutatakse, et kõnealune raport on Eesti vastus pronkssõduri küsimusele, et Eesti juba kardab, et gaas keeratakse kinni. http://www.kommersant.com/p734484/r_530/Estonia_Soviet_monuments_energy_security/

Et aga ega ENil ju mingeid erilisi vahendeid Venemaa survestamiseks ei ole? Gazpromi aseesimees muidu kirjutas Newsweekis, et nemad on väg apoliitilised http://www.msnbc.msn.com/id/16725523/site/newsweek/

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?