Davosi foorum jälle ilma eestlasteta

Kuigi siiani pole mul ônnestunud Davosi maailma majandusfoorumil osaleda, olen alati jälginud seal peetud diskussioone. Meediakajastus on ju parim kôigist sarnastest üritustest. Kahju, aga Eesti on seal nii poliitiliselt kui majanduslikult ikka väga harv külaline. Nii ka seekord olid kohal nii Soome kui Läti president ja Rootsi peaminister, kuid ei kedagi Eestist. Ka meie ajakirjandus eelistab Davosi foorumi asemel "kergemat seedimist".

Ma arvan, et kui tahame olla Euroopas ja maailmas nähtavad ja vähegi tôsiseltvôetavad, tuleb sellistel foorumitel nagu Davos kindlasti kohal olla. Ma usun, et Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese kavadesse Wehrkunde kôrval peaks kuuluma ka Davos. See aasta oli seal Balti esindajaks jälle Läti riigipea Vaira Vike Freiberga, kuid loodetavasti on Ilves juba tuleval aastal Davosi diskussioonis osaline.

Davosi foorum on oma suursuguse ajaloo jooksul kujunenud maailma üheks kôige esinduslikumaks ideede ning otsustajate kokkupuutesôelaks. Kui varem oli sellesse Shveitsi mägikuurortisse asja suuresti ainult läänemaailma tippudel, siis kasvôi tänagi lôppenud foorum kinnitas, kui globaalne ning haarav on rahvusvaheline elu.

Veelkord peamise juurde. Kui me ei tähtsusta selliste ürituste nagu Davosi foorum osa Eesti välises kuvandis, siis vôime küll unistada rikkaks riigiks saamisest, kuid môttejôudu ei pruugi selleks piisata.

Kommentaarid

Andreas ütles …
viimati osaleski seal esinejana eesti poliitikutest 2005. aastal PM Parts.
Arvo ütles …
Kui Eesti poliitikud Davosis ei käi, siis Maailma Sotsiaalfoorumil ei käi nad ammugi. Ja Eesti meedias ei ole sellest samuti sõnagi juttu olnud.

Tänavu toimus WSF (vaese mehe Davos) Nairobis, osalejaid oli üle 50 000.

Täpsemalt saab lugeda siit:
http://www.ipsnews.net/news.asp?idnews=36325

Ja ega Davos ka ei ole ju enam see, mis ta kunagi oli. Nagu ka siin väidetakse:
http://www.ipsnews.net/news.asp?idnews=36325
Anonüümne ütles …
hr Marko,

"Nii ka seekord olid kohal nii Soome kui Läti president ja Rootsi peaminister, kuid ei kedagi Eestist."

ma ei ole täpselt selle foorumi protokolliga kursis, ent kas pole mitte tegemist üritusega, kuhu kutsutakse, mitte ei 'minda'?

Eestile poliitiliselt atraktiivse ent sisuliselt vähemõjusa kordaastase foorumi asemel võiksime keskenduda pigem samas tegutseva The Forum of Young Global Leaders tarvis oma kandidaatide leidmisele:

The Young Global Leaders will focus their abilities on exploring what the world will be like in 2020, if current and projected trends continue. Their goal is to identify the dynamics and complexities of future industrial and social developments, so that a shared vision for a better world in 2020 can emerge. (http://www.weforum.org/en/about/Young%20Global%20Leaders/index.htm)

tervitustega Hiinamaalt.
Marko Mihkelson ütles …
Leelole: Davosi esinemistele mõistagi kutsutakse. Ise võid küll ka kuulama minna (raha eest), kuid loomulikult pidasin silmas esimest. Nii nagu president Ilves oli just Wehrkunde üritusel. Ka oli siin Davos pigem viiteks tegevustele, millest meil ehk koordineeritumat mõtlemist praegu napib.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?