Keskerakond toetab Eesti lipu rüvetamist

Viimastel nädalatel sagenenud Eesti riiklikku sümboolikat teotavad aktsioonid mitmel pool Venemaal pole kaugeltki spontaansed meeleavaldused.

Eesti Moskva saatkonna ees piketeerinud noorteorganisatsiooni "Noor Kaardvägi" liikmed ei tee seda kaugeltki oma lõbu pärast. Poliitilise jõu Ühtne Venemaa tiiborganisatsioon viib selle kaudu ellu ametlike võimude soovitud ja soositud poliitikat.

Eesti vastu suunatud aktsioonid näitavad kahjuks seda üldist ksenofoobia ning vihkamise trendi, mis ón viimastel aastatel üha enam leidnud laiemat toetust ja võimude soosimist Venemaal. Eesti pole siin kaugeltki ainus rünnatav. Paraku võib eeldada, et taolised võimude juhitud meelsusavaldused ei kao niipea ning võivad isegi muutuda veelgi jõhkramaks.

Kõige selle pealt on mul konkreetne ettepanek Eesti lipu rüvetamist soosiva Ühtse Venemaa sõsarparteile - Keskerakonnale: kui te ei toeta Eesti riikliku sümboolika rüvetamist, siis lõpetage viivitamatult oma koostöölepe president Putini parteiga. Seni kuni seda pole tehtud, seob teie lepe Ühtse Venemaaga teid kaudselt kõigi nende Eesti-vastaste sammudega.

Kommentaarid

fafafuy ütles …
Selline küsimus, et kus võtavad need inimesed arusaamise et meie eestlased oleme just sellised.
Et meie lipu peale sobib haakrist, ning oleme üdini fasistid ka veel? Minumeelest meie kui rahvus oleme nendest piiridest kaugelt väljas. Mõistan, et poliitika ja värk aga kes venemaal sellest hüvituks?
Ja kas sealsed inimesed ise ei tea paremini?
Pean isegi tunnistama, et hirmutav mõelda millise provakatsiooniga nad suhtuksid kui me peaks poliitilised suhted sellepärast lõpetama. Huvitav kelleks nad meid siis peaks.
Anonüümne ütles …
Moskvas toimunu on nii Teie enda, Teie erakonna, IML-i kui EV russofoobliku poliitika tagajärg.
Pole vaja pidevalt vastandada ei inimesi, rahvusi ega riike.
Anonüümne ütles …
Väga õige Marko! Jube on Savisaart vaadata, kogu see praegune meedia äraostmine, kesknädalaga seotud afäärid jne. jne. jne. Normaalne inimene saadab kesikud põrgusse!
paul ütles …
Kommentaare Seppikule?
Anonüümne ütles …
Küll on raske elu Markol, otsib olematut tonti.
Anonüümne ütles …
Põhiline on see, et Vene ei võida sellisest aktsioonist midagi.
Sarnaste noorteliikumiste poputamine näib olevat pigem sotsiaalne projekt, mille eesmärgiks on "hõlmata ja kontrollida". Et oleks nagu igikestev malevasuvi. Mingit reaalset mõju sisepoliitikas, veel vähem välispoliitikas, neil vaevalt on ja saab olema. Kui uskuda täna avaldatud andmeid, et ca 78% Vene poliitilisest eliidist on KGB või FSB taustaga, siis tuleb see võimalus liigitada tõepäraste kilda.
Priit ütles …
Ei nõustu Rudolfiga. Iseenesest üks selline aktsioon tähendab vähe, aga see on ikkagi pikaajalise propaganda tulemus. Võib oodata, et järjest fašistlikumaks riigiks Eesti muutub nii Vene võimude kui ka lihtrahva silmis. Ei imestaks kui eestlasi tabaks Venemaal varsti sama saatus, mis grusiine. Pronksõduri teisaldamise näol on ettekääne olemas.
Uudishimust - Rudolf kust võiks täpsemalt sinu andmete kohta lugeda, et "ca 78% Vene poliitilisest eliidist on KGB või FSB taustaga"?
Marko Mihkelson ütles …
Jõudsin just ise tagasi Bakuust ja näen, et päris aktiivselt on teema kohta sõna võetud. Kirjutasin Seppikule ka vastuarvamuse. Seniks vaadake neid linke:

http://rumol.ru/index.php?article_id=238

http://www.vz.ru/politics/2006/12/11/60610.html
Anonüümne ütles …
Priidule
Eestil ja Lätil omavad vene avalikkuse silmis niigi profašisttliku riigi mainet ja mingid na˜˜šid, gvardijad ja armijad ei anna siin enam eriti midagi juurde. Lõunasöök mõne Euroopa suure ajalehe peatoimetajatega oleks ilmselt tõhusam. Lisaks on need noorteprojektid üsna kallid. Kuid võimaldavad siiski kontrollida suurt osa tervest põlvkonnast. Vene eliidi seotusest KGB/FSB-ga
oli eilne wwww.newsru.com uudis.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?