Soome välisministri julge olümpiaennustus

Kes on Finnairiga lennanud, see teab, et pardaajakirjas Blue Wings on juba mitmendat aastat jooksmas Soome välisministri Alexander Stubbi leheküljepikkune kolumn. Ta alustas seda veel Euroopa Parlamendi saadikuna ning pole katkestanud ka välisministri ametis.

Stubb oskab haaravalt kirjutada ning alati võtan ka tema loo läbi lugeda, kui jälle Finnairiga lendamas. Täna Berliinist tagasilennul olid valikus veel veebruarikuu numbrid, kus minister võttis julgelt ennustada Soome edu Vancouveri talimängudel. 

Kirgliku spordihuvilisena (ise jooksja ja ilmselt mitte ainult) pakkus Stubb, et Soome võidab Vancouveris 5 kulda, 5 hõbedat ja 5 pronksi. Ennustus oli piisavalt veenev, sest häid sportlasi on ju meie naabritel võtta paljudel aladel.

Tänaseks on olümpia juba ajalugu ning loodetud medalisadu jäi soomlastel tulemata. Vaid 1 hõbe ja 4 pronksi - tagasihoidlik tulemus pikkade traditsioonidega talispordiriigi kohta. Kindlasti oli üllatunud ka Stubb ise, kes nii kindlalt paremat lootis.

Ennustamine on teadagi tänamatu töö, liiati, kui sellega võtab julguse tegeleda näiteks välisminister. Samas on siiski tegemist ju kõigest spordiga, kus teadagi pole üllatused, õnn ja ebaõnn võõrad suurused. Seepärast on Stubbigi mõnetine bravuursus mõistetav. Ilma eesmärkide ja julgete unistusteta pole ju ka miskit märkimisväärset võimalik saavutada.

Kui soomlased ja mitmed teised riigid lootsid Vancouverist enamat, siis ega meilgi pole kuigi palju põhjust ülearuseks rõõmuks. Seekordne olõmpia pani ikka tõsiselt küsima, kas kuldne kümnend meie talispordis on saamas minevikuks ning ees ootab pikem taustale jäämine? Kas tehtavad kulutused ja otsused on kuidagigi mõõdetavad ning kas noortespordis on ikka kõik korras?

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA