Nii palju siis võitlusest korruptsiooniga


Novembri alguses ilmus Youtube'i Vene miilitsamajori Aleksei Dõmovski sensatsiooniliselt avameelne ülestunnistus riigi sisekaitseorganites toimuvast. Sellele järgnenud ajal on Dõmovski andnud arvukalt intervjuusid ning püüdnud organiseerida ka avalikke protestiüritusi oma kodukandis.

Juba novembris imestasid paljud, et Dõmovski tegevusele pole järgnenud võimude reaktsiooni. Nüüd see siis väikese viivitusega on tulnud. Eile teavitas Venemaa prokuratuur, et on andnud välja Dõmovski vahistamiskäsu. Süüdistuse sisuks on ametipositsiooni kuritarvitamine.

Selle sammuga näitavad Venemaa võimud, et korruptsiooni ning õiguskaitseorganite vägivallategude uurimise ja ohjeldamise asemel pannakse kogu süü "sõnumitoojale". Pole oluline, millised olid Dõmovski sammu formaalsed raamid ja tema tegelik motiiv, selge on see, et Venemaa õiguskaitseorganite tegevuse suhtes on väga palju õigustatud kriitikat. Üksi Põhja-Kaukaasias toimuvast on piisav, et mõista, milliseid karistamatuid meetodeid selles süsteemis kasutatakse.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA