Kas USAs on tulevane president selgunud?

Juba mõne tunni pärast võib olla selge, kes saab USA järgmiseks presidendiks. Võib olla ma liialdan, kuid kui vabariiklaste asepresidendi kandidaat Sarah Palin ei võlu publikut piisavalt või kukub tõsiselt läbi küsimustele vastamisel, võib USA tulevase presidendi nimi juba ette teada olla.

Kui Palin ei suuda veenda miljoneid vaatajaid selles, et võib olla riigi vääriline asepresident, siis võib demokraatide edu veelgi kasvada. Barack Obama on viimase paari nädalaga otsustavalt rebinud lahti oma konkurendist ning saavutanud edu sellistes otsustavates osariikides nagu Florida ja Ohio.

Igatahes pole juba tükil ajal asepresidendi kandidaatide debatt niipalju tähelepanu leidnud kui nüüd. Tegelikult on sellel otsati isegi suurem tähtsus kui McCaini ja Obama esimesel debatil. Aga vaatame, mis saab.

Kommentaarid

Marko Mihkelson ütles …
Kuigi Palin tegi hea esinemise, näib siiski asi liikuvat demokraatide poolele. Biden oli arvamusküsitluses kindel võitja:
http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/10/03/debate.poll/index.html.
Olev ütles …
Lõpuks peab aru saama, et McCain on Sarah Palini kaasjooksik tehes teda üleriigiliselt tuntuks ja kui Sarah veel 8 aastat hoolikalt õpib võiks saada ka 2016. aastal vabariiklaste nominatsiooni.
Sten Hankewitz ütles …
Küsitluse tulemus oleneb ju sellest, kelle käest küsida :)

Aga see lõik on märkimisväärne: But respondents said the folksy Palin was more likable, scoring 54 percent to Biden's 36 percent. Seventy percent said Biden was more of a typical politician.
Anonüümne ütles …
FOX NEWS: Palin võitis debati.

http://www.youtube.com/watch?v=02veWtxaaS4
Anonüümne ütles …
Kui otsida säravate silmade ja hea figuuriga daami, siis Palin on ok. Kahtlen, kas sellest piisab, et olla edukas asepresident (ja tõenäoline president) maailma võimsamas riigis - suurt muud ju tal välja panna pole.
Kui hästi peaksime end tundma, kui USA asepresident usub, et Maa on 6000 aastat vana? Iseenesest pole see presidendi tööga seotud, kuid näitab võrdlemisi nõrka sidet ümbritseva reaalsusega. Ja see on juba väga tõsine lugu.
Kes ei usu, vaadaku Palini interviuud CBS-ga. Keit Pentus paistab tema kõrval suht adekvaatne.
McCain on pidevalt rõhutanud oma kogemusi võrreldes Obamaga ja nüüd valis oma asepresidendi kandidaadiks intellektuaalselt küündimatu ja ilma mingi kogemuseta tibi!
Tõsi - samuti intellektuaalselt küündimatu Bush on olnud kaks tähtaega president, aga ega keegi ei püüa ometi väita, et edukas!

Tõnu
tambet ütles …
Ei tea küll, kui intelligentne on Matt Damon, aga tema arvamust Palini tasemest on Fox News kajastanud nii: http://www.foxnews.com/story/0,2933,420621,00.html

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?