2 või 50 hukkunut, vahet ju ei ole

Tänane päev on ilmselt viimaste aegade üks verisemaid üha suuremasse sisekaosesse vajuvas Ingušeetias. Olgugi, et Venemaa ametlikud kanalid räägivad vaid mõnest hukkunud sõjaväelasest, näib tõde olevat palju karmim. Pole välistatud, et tänastes rünnakutes föderaalvägede kolonnide vastu on hukkunud 50 kuni 100 sõjaväelast. Igatahes leiab vihjeid sellele siit ja siit.

Kui rünnaku ulatus ja hukkunute suur arv leiavad kinnitust, siis on see väga selgeks märgiks föderaalvõimude vastu suunatud sissitegevuse märgatavast kasvust. Ja seda mitte üksnes Ingušeetias, mida Ramzan Kadõrov sooviks liita Tšetšeeniaga, vaid kogu Põhja-Kaukaasias.

Viimati leidsid sellise ulatuse ja ohvrite arvuga rünnakud sõjaväekolonnidele aset kümmekond aastat tagasi. Ka siis olid teated juhtunust visad saabuma Venemaa meediasse. Vene tuntud telestaar Svetlana Sorokiona rääkis hiljuti siinkirjutajale, kui keeruline oli 2000. aasta veebruaris NTVl teada saada 84 Pihkva dessantväelase hukkumisest ühes lahingus. Nüüd on päris selge, et selline info on lihtsalt salastatud või avalikkuse jaoks moonutatud.

Kuid peamine on see, et sündmused Põhja-Kaukaasias ei näita mingeid rahunemismärke. Pigem vastupidi. Kadõrovi terror Tšetšeenias võib küll olukorda teatud piirini rahustada, kuid tegelikult on föderaalvõimud vastakuti tõelise püssirohutünniga. Ning ega süvenev finantskriis ja langev naftahind siin eriti kasuks ei tule.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
demokraatlikus riigis oleks see löönud suuri laineid ja aru oleks pidanud andma nii mõnigi tegelane.
venemaa oskab summutada väga edukalt negatiivset infot.
selle tulemusena miskit ei muutu. represseeritakse edasi põlisrahvaid. lääs on vait kuna vene ametlikest kanalitest miskit ei tuile. telepilt puudub. seega pole millest rääkida.
mingi aja möödudes ilmud kuskil youtubes video sellest sünmusest.
Marko Mihkelson ütles …
Täiesti nõus. Ka tänased uudised Ingusheetiast ei lohtua. Asi liigub suurema konflikti suunas.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?