Venemaa jätkab võitlust ajalooga

Ajal, mil Euroopa Nõukogu sai täna ühe riigi - Montenegro, võrra rikkamaks, tegelevad meie Venemaa kolleegid siin Strasbourgis jätkuvalt "halastamatu" võitlusega ajaloo ja "ekstermistidega".

Seekord tehakse seda pealtnäha teiste kätega. Briti liberaali Michael Hancocki algatatud resolutsiooni projekt on selgelt kirjutatud Vene delegatsiooni näpunäidete järgi. Sellele on alla kirjutanud 11 parlamendisaadikut Venemaalt, Serbiast, Küproselt, Ukrainast, Belgiast ja Suurbritanniast. Kui Hancock ja Co. on arusaadava taustaga, siis ainsa üllatusena on muidu Venemaad üpris hästi tajuva ja tundva Christos Pourgouridese ühinemine selle avaldusega.

Tegemist on nüüd siis teise katsega võtta ENPAs üles monumenditeema. Jaanuaris püüdis Vene delegatsioon algatada resolutsiooni üksnes Eesti vastu (see kandis muide pealkirja: "Natsiideoloogia taassünni oht Eestis"), kuid tänu ka meie delegatsiooni kiirele reageerimisele tabas seda provokatiivset algatust sama kiire sumbumine.

Nüüd siis uus katse ja sedakorda on Eestile lisaks võetud hurjutada ka Ungarit ja Poolat. Reedesel bürool selgub, mis saab olema selle dokumendi edasine saatus.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Russian, Baltic and European Union
Relations in the light of the Baltic Sea
Pipeline and Energy Issues
Robert R. Amsterdam
Partner, Amsterdam & Peroff

Wednesday, 18 April 2007, at 14:15, room 101
Institute of Law, University of Tartu, Kaarli pst 3, Tallinn

Loodan, et ka Marko Mihkelson saab tulla, see tõotab tulla väga huvitav loeng.
Priit ütles …
to anonüümne: Kuna http://www.iuridicum.ee/ ega www.ut.ee lehekülgedelt mingit infot ürituse kohta ei leidnud, siis kas see loeng on kõigile kuulajatele avatud?
Priit ütles …
"Kui Hancock ja Co. on arusaadava taustaga..." - ehk selgitate lähemalt. Mis taustaga inimestega on tegu? Kas ka varem on heidetud Tõnismäe monumendi pärast Eestile varju nende isikute poolt?
Anonüümne ütles …
Kui see tekst mingit edu saavutab, siis on küll midagi väga korrast ära. Kavatsus ei ole ju monumenti lammutada, vaid viia see kesklinnast kalmistule.
KT ütles …
on küll üpris uskumatu, et terve mõistusega inimene kirjutab alla dokumendile, milles kasutatakse väljendit "the historical truth" .... seda veel II MS kontekstis??? eriti just see "the" seal ees tekitab ikka tõsist hämmeldust.

selle sõja kohta on niiiiii palju erinevaid tõdesid ... alates minu poolest USA ja lõpetades Jaapani omadega ... et rääkida millestki selliesest nagu "the historical truth" ... no ma ei tea.

Marko, kui sa suudaks selgeks mõelda, mis kokkulepete skeem sellise steitmendi taga on, siis oleks sa küll Nobeli preemiat väärt:)
Marko Mihkelson ütles …
Anonüümsele: kahjuks olen ka täna veel Strasbourgis, mistõttu Amsterdami kindlasti huvitavat loengut kuulama ei jõua.

Priidule: Vene delegatsiooni esindajaid on mõistetava taustaga. Serblane Aligrudic on samuti kõigis küsimustes hääletanud Vene delegatsiooniga ühes mastis. Hancock on küllaltki labiilne ja tihtipeale kummalisi seisukohti esitav liberaal, kellega peaks Kristiina Ojulandil näiteks olema eriti sügavad poliitmälestused. Belgia poliitik Goris on samast mastist Hancockiga.

Karmole: tegelikult pole siin midagi keerulist. Aprilli algul leidis Putini juures aset tavapärane laupäevane kohtumine, kus kaks tundi arutati suhteid Eestiga. Pronkssõduri osas olevat olnud presidendi arvamus ühene: reageering peab olema jäik ja järeleandmatu. Nüüd siis viiakse seda positsiooni ellu.
g_g ütles …
teated moskva lähistelt http://forum.msk.ru/material/news/327609.html
Anonüümne ütles …
Soldier-Liberator!
Kas siis näiteks POURGOURIDES on täiesti ajaloovõõras inimene? Hämmastama paneb.
Anonüümne ütles …
Marko, kas oskad öelda, millal selle asja kohta uudist on oodata?
Marko Mihkelson ütles …
Oliverile: tuleb silmas pidada, et taoliste sammude astumisel ei mõtle poliitikud teinekord mitte sellele "tõele", vaid ka enese "nahale".

Kristjanile: minu teada jooksis see uudis meil paarist kohast läbi küll. Kuigi tõsi, tähele võiks panna kiiremini.
Anonüümne ütles …
Marko, mõtlesin seda, et mis sellest algatusest siis täna sai. AK sellest ei rääkinud ja päevalehed ka nagu ei kirjuta. Või olen midagi maha maganud?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA