Kreml näitas nõrkust ja tegelikku palet

Tänased massilised vahistamised Moskvas poliitmeelsuse avaldamise pärast pole minu arvates Kremli tugevuse, vaid pigem nõrkuse tunnusmärk. Avalikult repressiivse jõu kasutamine teisitimõtlejate vastu näitab, kui väga kardab praegune Venemaa võimueliit "värviliste revolutsioonide" kordumist Moskvas.

Enam kui kahesaja kinnipeetu hulgas oli ka üks "teisiti arvajate marsi" korraldajaid, male eksmaailmameister Garri Kasparov (pildil). Paljud inimesed, sealhulgas ka pensionärid, kes jälgisid toimunut kõrvalt, said samuti erimiilitsa üksuste käest halastamatult peksa.

Omast kogemusest võin kinnitada, et kui jätta kõrvale 1993. aasta vastasseis presidendi ja parlamendi vahel, pole Venemaa südames viimase kuueteistkümne aasta jooksul kujunenud sedavõrd kriitilist vastasseisu võimu ja allasurutud opositsiooni vahel, kui praegu.

Teisitimõtlemist kartev ja allasuruv võim ei saa olla kuigi jätkusuutlik. Kreml tegi avalikult seadusevastase käitumisega taaskord selgeks, et Venemaa on kiirelt kaugenemas elementaarsetest demokraatlikest ning õigusriigile omastest tunnustest.

Esmaspäeval algab siin Strasbourgis Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee järjekordne istungjärk. Kes ei tea, siis Euroopa Nõukogu on see organisatsioon, kus juhtivateks põhimõteteks on just demokraatia, inimõigused ja õigusriiklus. Venemaa on EN liige alates 1996. aastast. Paraku on selle 11 aasta jooksul Moskva kogu aeg kaugenenud EN põhimõtetest. Kas see ongi realpolitik?

Kommentaarid

Eddiesmoments ütles …
mis oli kõige hullema asja juures:
"preventatiivne vestlus".
nagu vanal hallil ajal, kohe täitsa tummaks võtab.
Arvo ütles …
http://jaanuspiirsalu.blogspot.com/

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA