Hoiduge provokatsioonidest!

Kirjutan neid ridasid praegu peaaegu inimtühjast Riigikogu hoonest intervjuude vahel, mida paluvad erinevad rahvusvahelised meediakanalid. Pärast seda, kui kella ühe paiku päeval käisid lossi ees Vene telekanalite tarbeks meelt avaldamas umbes kolmkümmend kooliaelist last, otsustati parlamendile juurdepääsu piirata. Parkla joonelt piirab edasipääsu julgestustara.

Eilse öö sündmuste järel on olukord pealinnas loomulikult emotsionaalselt pingeline ning pole välistatud, et teatud jõud võivad nii täna kui lähematel päevadel provotseerida uusi rahutusi. Halvim, mis võiks meile osaks saada, on eestlaste provotseerimine venelaste vastu või vastupidi. Seepärast: säilitagem kõik rahu ning hoidugem provokatsioonidele allumast!

Minu ja teiste poliitikute meilidele tuleb kümnete viisi erinevaid ähvarduskirju. Peaminister ja mõned teised valitsuse liikmed on saanud ka tapmisähvardusi. Kuid see ei tohi meid mingil viisil verest välja lüüa. Eesti riik seisab kindlalt oma suveräänsuse ja kodanike julgeoleku kaitsel.

Eesti valitsus peaks praegusele hetkel kasutama kõiki kanaleid informeerimaks lääne avalikkust praegustest sündmustest, nenede tagamaadest ja põhjustest. Me peame olema aktiivsed ning toetust kindlustavad.

ENPA presidendi Rene van der Lindeni tänane avaldus oli kahetsusväärne (ei sõnagi marodööritsemisest näiteks), mis paraku näitab, et Venemaa propagandamasin töötab täistuuridel.

Riigikogu väliskomisjon koguneb esmaspäeval oma istungile, et analüüsida hetkeolukorda Eesti ja Venemaa suhtes. Kui hommikul tuli teade, et Vene Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov soovitas Putinil katkestada diplomaatilised suhted Eestiga, helistasin küsimuse täpsustamiseks ülemkoja väliskomisjoni esimehele Mihhail Margelovile.

Margelov kinnitas, et tegemist oli Mironovi isikliku arvamusega. Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni koostatud avalduses puudub diplomaatiliste suhete katkestamise nõudmine. Küll on aga kogu tekst ülimalt emotsionaalne ning "provintsiaalsete neonatsistide" tegevuse ohjeldamisele kutsuv.

Tänase hetke seisuga ei näe ma siiski erinevust sellest Venemaa käitumisest, mis väidetavalt lepiti kokku aprilli algul kohtumisel Putini juures. Seega peatähelepanu on massiivsel propagandal ning osalistel majandussanktsioonidel.

Kommentaarid

KT ütles …
propagandamasin töötab mitte ainul täistuuridel, vaid ka hästi ... fakte, asjaolusid, väljaütlemisi vaid pisut moonutades saavutavad nad väga mõjusa infopildi ... kui alternatiivseid kanaleid peale VF ametliku telepildi ei ole, siis ...
Margus Tiru ütles …
Äkki hr Mihkelson tooks välja need Vene meediaväljaanded (veebist kättesaadavad), mis tema arvates kasvõi enam-vähem annavad uudiseid edasi adekvaatselt ja milliseid võiks võtta täielike propaganda-väljaannetena (nii Kremli-meelsete kui ka kommunistide omi).

Ma ise loen iga päev newsru.com-i, ja mulle tundub, et seal ei moonuta uudiseid liiga palju. Teiselt poolt loen vahelduseks (üks silm naerab, teine nutab) km.ru autorite suurepäraseid vaimusünnitisi. Viimasest artikleid ja kommentaare lugedes jääb mulje, et venelased lihtsalt ei proovigi aru saada eestlaste aspekti selles küsimuses.

Ärgem järgigem sellist käitumist ja mõelgem vahel ka ise "teise poole" käitumiste põhjustele.
Anonüümne ütles …
muide, hr.mihkelsonile teatavaks, et eestlaste liikumised(eelkõige skinheadid) ei ole lihtsalt seetõttu liikvele ja tegevusse astunud, et ei taheta sekkuda seni, kuni vene jõudud eestlastele valimatult kalle tungima ei hakka. Kui see toimub, siis on oodata eestlaste mobiliseerumist ja üsna kindlalt suuri massikaklusi.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA