Väike jälg Euroopa arvamuses

Kellel kogemus, see teab, kui keeruline on pääseda oma arvamuslooga rahvusvahelise meediasse. Sesosas on mul täna põhjust head meelt tunda, sest pärast paarinädalast ootamist otsustas Euroopa Liidu üks mõjukamaid netiväljaandeid euobserver.com avaldada minu arvamusartikli energiajulgeolekust. Otsati on see samal teemal, millest kirjutasin ka mõni aeg tagasi Eesti Päevalehes.

Mul on varemgi õnnestunud pääseda arvamuslugudega rahvusvahelisse meediasse (The Moscow Times ja The Washington Times näiteks). Samas on ikka paganama keeruline konkurentsi- ja meeletust pakkumissõelast läbi murda, kui sul pole kasvõi ministrikatet või kaasautorlust suurriigi nimega.

Samas on päris selge, et mida rohkem Eesti arvamusliidreid pääseb Euroopa või maailma väljaannetesse kirjutama, seda usaldusväärsem ning tõsiseltvõetavam on ka meie väikeriik.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Olen tundnud umbes sama, kui mõnikord on olnud vaja juurdepääsu mõnele Läänes tuntud tegelasele või firmajuhile, Eesti ajakirjanik lihtsalt on nobody.
Marko Mihkelson ütles …
See on tõesti hea lisand. Väliskorrespondendina tundsin 1990ndate keskel täpselt sama. Sa pead mitu korda rohkem ennast tõestama ja uksi kulutama, kui mõne suure väljaande esindaja. Paratamatu:) Kuid samas pole mõtet nina norgu lüüa. Kes ikka väga tahab midagi ära teha, küll leiab võimalused ka selle teostamiseks.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA