Andres Herkeli Vene mõistatus

Täna õhtul tutvustas hea kolleeg Andres Herkel Eesti majas oma uut raamatut "Vene mõistatus". Kirjastuse Ilmamaa poolt välja antud raamat on väga väärtuslik ja äärmiselt aktuaalne lisandus meie igapäevasesse välispoliitilisse diskursusesse.

Eestlased peavad ennast tõsisteks Venemaa tundjateks. Paljud näivad teadvat Venemaast justkui kõik. Samas on tihti tundmine vaid pindmine. Sisemisi tõukejõudusid ning nende omavahelisi seoseid suudavad tajuda vähesed. Andress on kindlasti üks nendest, mistõttu tema uus raamat on kohustuslik kõigile, kes püüavad aru saada idanaabri vingerpussidest.

Sellest annab tunnistust ka tõsiasi, et Andrese raamat on üks väheseid meie oma Venemaa käsitlusi. Tõsi, artikleid on ilmunud palju, kuid raamatuni on jõudnud mõni üksik. Andrese raamatu ilmumine peaks olema tegelikult omamoodi üleskutseks nendele, kes võiksid, kuid pole kas aega leidnud või tähtsaks pidanud oma teadmiste raamatuks vormimise.

Andrese töökus ja samas põhjalikkus on muljetavaldav. Olen temaga koos töötanud neli aastat Euroopa Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsioonis ning pean tunnistama, et kui Eestis oleks poliitikud kasvõi osagi nii asjatundlikud ja pühendunud, kui Andres, siis oleks meie poliitiline kultuur kõvasti parem.

Kommentaarid

KT ütles …
kas oskad öelda, tuleb selle raamatu esitlus ka Tartus?
Marko Mihkelson ütles …
Karmole: ei tea, et see oleks Andresel plaanis. Kuid võin talle sõna edasi öelda. Pealegi ei saanud täna Hando Runnel Tallinnasse tulla.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?