Eesti presidendi riigivisiit Rootsi oli tippsündmus


Teisipäevast eile õhtuni väldanud Eesti riigipea arvult kolmas riigivisiit  (enne Toomas Hendrik Ilvest käis Rootsi kuningal külas riigivanem Jaan Tõnisson 1928 ja president Lennart Meri 1995) Rootsi Kuningriiki oli väga märgilise tähendusega. Suurepäraselt õnnestunud visiit näitas veenvalt, kui tugev ja sügav on kahe naaberriigi sõprus.

Ja mitte ainult. Tegelikult andis see visiit justkui märku, et Eesti on jõudnud oma arengus tasemele, kus meil on palju teistega jagada ning mõnes osas ka eeskujuks olla. President Ilvese väga head ning intrigeerivalt inspireerivad kõned küberjulgeoleku seminaril ning Uppsala ülikooli aulas olid sesosas parimaks kinnituseks. Pealegi oli küberseminari korraldaja välisminister Carl Bildt, kelle teeneid Eesti ees on raske üle hinnata.

Visiidi ajal kuulsin ise korduvalt väga siiraid komplimente Eesti aadressil nii kuningakoja kui valitsuse liikmetelt, Rootsi sõjaväelastelt Põhjala lahingugrupis kui ettevõtjatelt. See kõik pole ju üksnes pinnapealne viisakus, vaid kinnitatud tihedate majandussuhete ning ühtse väärtusruumi kindla kaitsmisega. Rootsi on meie suurim välisinvestor ning eksporditurg. Samuti mõistab Rootsi meiega sarnaselt julgeolekualaseid väljakutseid nii Euroopas kui kaugemal. Mis seal salata, visiidi ajal käis korduvalt läbi väike vihje NATOle:)

Loodetavasti saavad visiidi käigus presidendi poolt rõhutatud teemad (nagu näiteks ühise küberkaitse edendamine, Euroopa siseturu reform ning Läänemere äärsete riikide võimaluste parem ärakasutamine) edasiarenduse erinevates tegevustes nii Eesti-Rootsi suhetes kui laiemalt ühtviisi mõtlevate Euroopa partnerite hulgas.

Lõpetuseks ei saa mööda ka väikesest isiklikust seigast. Vastavalt Rootsi kuningakoja protokollile elasid presidendipaar ning ametliku delegatsiooni mõned liikmed visiidi ajal kuningalossis. Minul õnnestus paar ööd mööda saata külalistetoas number 6. Lugu polekski ehk väärt mainimist kui meile poleks teatavaks saanud selle sündmuse erilisus. Kuningalossis ööbivad külalised haruharva. Enne meid olid seal kroonprintsess Victoria pulmalised ning pärast meid sellel aastal vaid korra ühe välisdelegatsiooni liikmed. 

Kommentaarid

Anonüümne ütles …

JAHHH... 03.04.2010 10:52

Pole mingit vahet milline erakond Eestis ka ei tehta. Jääme ikka koloniseeritud rahvaks. Mitte ükski erakond ei oska midagi konkreetset pakkuda. Vaadake, isegi Savisaar ja Keskerakond ei suuda midagi muud kui status quo. Ainuke mida kõik pläriseda suudavad on, et Rootslased ja Soomlased aitavad hädast välja, olgugi, et see võrdusmärgi paneb ettevõtja ja rootslase vahele.

Milles on siis suur probleem, mida erakonnad, olgu siis ka uus Hamlet, kuidagi lahendada ei suuda. Asi on selles, et meie majandus on 3/4 ulatuses Rootsi firmade kontrolli all.

Lisaväärtus, mida Eestimaalased kokku rügavad voolab meejugadena Rootsi, kus seda maksuvabalt
vastu võetakse. Just selles peitubki Rootsi kolonialismi iva. Ajal kui Baltikumis elavad rahvad vaesuvad kannab ta oma õlgadel paari Rootslast. KAUA NII VÕIB?

Rahvuslikud ja antikolonisaatorlikud jõud kutsuvad ülesse igat Eestimaalast osalema UUES VABADUSSÕJAS, mille eesmärk peaks olema Rootsi kolonialismi lõpp, enne kui terve Eesti rahvas mingiks vaesunud
Ladina-Ameerika taoliseks ebademokraatiaks ei muudeta.

Naiivne on loota, et seni kuni kestab vaid ühe pangandusgrupi oligarhiavõim saab mingi kvalitatiivne muutus toimuda. Esiteks on tänane kriis liiga sügav, et taastada eelnenud olukord ja heaolu, teisaks jätkub ikkagi lisaväärtuse väljavool. Tuues siiajuurde veel Rootsi demograafia ja kapitalihimu, pole
Eestil midagi head oodata. Keegi peab kinni tampima Rootsi penskarite tralli ja heaolu. Kindlasti tõmmatakse kolooniad liistule ja sunnitakse ka
särki müüma, kui enese penskarid ja vananev rahvas enam lisaväärtust toota ei suuda.

Täna ei saa enam maha salata ka vaese mehe sõjapidamise. Seega tuleb Eestimaalastel alustada Rootsivastast sõda samamoodi, kui seda kuna tegid Iirimma ja Baskimaa rahvad. Meil tuleb osaliselt pidada sõda Rootsi
pinnal ja kodus siduda häbiposti kõik, kes kolonisaatoritega koostööd teevad. Ainult kolonisaatorite vastu suunatud tegevus sunnib kohaliku
eliiti taanduma. Kuna tegemist on koloniaalvõimu teenritega, saab
nendest jagu ainult kolonisaatorite sodiks löömisega.

Kõrtsis äia rahadega laaberdajat saab korrale kutsuda vaid äiapappa ise, ja tavaliselt teeb ta seda alles siis, kui omal bläss on.

EESTLASED ALUSTAME VASTUPANU.

EESTLANE EI OLE ROOTSLASE VALGE NEEGER!
Anonüümne ütles …
Läbi Rootsi pankade oleme Teie rahva saatnud mitmekümneks aastaks
võlaorjusesse.

Nüüd lüpsame Balti börsil Teie väikeinvestoreid . Arvestades antud asjaolusid läheb Teil üllatavalt hästi:)

~Svennson [24.04.2010, 13:47]
Anonüümne ütles …
eks rootsi on tõesti põõsa taga hüpleja hea näide. viimases sõjaski anti kõigepealt sisuliselt sakslastele alla ja pärast liputati saba venelastele
ning anti välja neile baltlasi tapmiseks. neutraalsus on argpüksluse moodne sünonüüm, muud midagi.

~õige ta on [14.05.2010, 13:17]
Anonüümne ütles …

qq 18.09.2010 21:07

Mida siis oodata. Eesti ei ole enam iseseisev maa ja valitsusel puuduvad elementaarsed vahendid majanduspoliitika kujundamiseks. Juba kümme aastat on Eestimaa olnud Rootsi koloonia. Meie maalt on võetud pangad ja tööstus, mis nüüd kuuluvad rootslastele.

Lähemale 80% majandustegevusest kontrollitakse Rootsi firmade poolt ja 90% rahandusest on Rootsi pankade kontrollis ja omandis. Igast kroonist mille eestlane higipalgel kokku töötab varastab Rootsi pankur 75%. See raha voolab jõgedena Eestist välja, ning "koju tulles" Rootsi on see raha maksudest vabastatud. See ongi see jõud millel teostub Rootsi kolonialism ja tänane majanduslik heaolu. Kaheksa miljonit baltlast on pandus näljapalga eest Rootsi heaolumasinat vedama.

Need, kes arvavad, et tänaste Eesti poliitikute seas leidub neid, kes kolonialismile vastu astuksid, need on kas rumalad või väga naiivsed. Raha võim on see, mida NSVL ei saanud kasutada aga mida Rootsi saab, ja nii pole loota, et Eesti pangaorjadest poliitikud Rootsi kolonialismile vastupanu osutaks.

Kõigil teistel ei jää aga muud üle kui pesapallipuuga otse Rootsile sõda kuulutada. Pole mõistlik kaagutada nende pangaorjadest ja poliitprostituutidest koosneva koloniaalvalitsusega, see on täpselt sama kui rünnata ENSV valitsust ilma, et rünnata NSV Liitu. Kogu rahvusliku ja riikliku iseseisvuse taastamiseks tuleb löök anda otse kolonialismi südamesse - Rootsi kapitali ja riigi pihta."
Anonüümne ütles …

Wall Enbergi
kommentaar SI portaali uudise nr 250 kommentaariumist:

“See jändamine EU ümber on pangaagentide ja Rootsi nuhkide jaburus. Saage ometigi aru, et Eesti kuulub vaid formaalselt EUsse. Tegelikuses on Eesti juba pea kümme aastat Rootsi koloonia.

Kunagi ütls vana Rottshildt, et kui ta saab kontrollida ühe riigi raha, pole tal asja kes seal seadusi teeb. Need seadused, mis tehakse kajastavad ikkagi tema huve. Tänases Eestis on kogu rahandus 90 % de jure kahe (de facto ühe) Rootsi panga käes. Firmadest, mis Eesrtis töötavad on pea 80 % samuti Rootsi kontrolli all. Tänane Eesti ei ole iseseisev riik, vaid Rootsi koloonia ja see mida EV ka Brüsselis ei teeks ei saa mitte kunagi vastanduda peremeeste (Rootsi) huvidega.

Rootsi sai koloniaal õigused Baltimaade üle 1993 aasta Clinton-Bildti kokkuleppega. Seepärast ka kõik teised maad Baltikumist nii kergelt taandusid. Küsige enestelt, et miks Saksamaa, Inglismaa,Norra või Taani Baltikumis kanda pole kinnitanud.
Asja teeb veelgi kurvemaks 2002 aastal Vene äririnkondade ja Rootsi panganduse vahel sõlmitud MRP. See toimus Tallinnas Olümpia Hotellis ja selle pakti kohaselt tunnustasid Venemaa valitsevad ärimehed Rootsi ülemvõimu Baltikumis. Siit ka Savisaare suured raskused Moskvas.

Need kes täna tahavad Eesti iseseisvust taastada ja Eestit valitseval rinkonnal tooli alt tõmmata, peavad tegema kõik selleks, et Rootsi kolonialism Eestis lõppeks. “
Virolainen ütles …
Parem Rootsi koloonia, kui Vene ori
Anonüümne ütles …
Teatud tingimustel on siiski parem olla Vene koloonia kui Rootsi ori.
Meenutaks, et Nõukaliidus oli Eesti elujärg esimeste seas, kui mitte parim.
Jewroliidus - viimaste seas, kui mitte kõige viimane...

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA