Uus põlvkond viib Eesti ettevõtluse maailma

Tänane Wall Street Journal on avaldanud artikli Euroopa IT sektori kümnest potentsiaalikamast alustavast ettevõttest, keda peetakse tulevikutegijateks ning kes võivad suure tõenäosusega pakkuda Silicon Valleyle tubli konkurentsi. Suure tunnustusena pälvis tähelepanu ka Eesti ettevõte ERPLY.

Kümne ettevõtte hulgast on viis pärit Suurbritanniast, üks Prantsusmaalt, üks Saksamaalt, üks Šveitsist, üks Iisraelist ja üks Eestist. Kas pole uhke rida! Kui siia otsa lisada veel üks innovatsiooni väärtustavate noorettevõtete rahvusvaheline pingerida, kus 100 äramärgitu hulgas on koguni 6 Eesti ettevõtet, siis on meie IT-kuvand saanud täiendava annuse tuntust.

Need tunnustavad äramärkimised pole kindlasti sündinud vaid puhtast juhusest. See näitab, et Eesti uue põlvkonna ettevõtjad on julgelt oma ideid rakendamas ning nendel ideedel on ka rahvusvahelist läbilööki. Ma olen päris kindel, et nendele uudistele tuleb kindlasti järge. 

Mis aga puutub riigi toetavatesse võimalustesse, siis me peame veelgi enam pöörama tähelepanu meie välismajanduspoliitikale. Viimastel aastatel on ressursijaotus ning ka erinevate olemasolevate võimaluste kasutamine muutunud efektiivsemaks, kuid arenguruumi on päris kõvasti. Meie saatkonnad peaksid senisest veelgi enam jaotama oma tööülesandeid just majandusküsimustele rõhudes ning meie ettevõtjatele vajaliku tugiteenuse tegkitamiseks erinevates riikides.

IT sektor on aga seejuures üks kindel viis, kuidas äratada tähelepanu ka sellisel keerukal ja konkurentsitihedal turul kui seda on näiteks Ameerika Ühendriigid. ERPLY ja teiste eeskuju on siin kindlasti innustav.

Kommentaarid

kronja ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?