Kas Savisaar päästab skandaaliga iseennast?


Ajalehes Postimees täna pisut hapra ajakirjandusliku töö tulemusel üleskrutitud skandaal Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare seostest Venemaa võimudega näib küll esmapilgul odava enesereklaamina. Ma üldse ei välistaks võimalust, et selle skandaali kõrvad paistavad Tallinna linnavalitsuse peahoonest.

Me ei ole ju täna midagi uut teada saanud. Vastasel juhul oleks ilmselt menetlus veidi teisiti toiminud kui lihtsalt lehte lekitatud esiküljeloo kaudu. Või ma eksin? Venemaa praeguste võimude huvi Keskerakonna ja tema esimehe suhtes on teada-tuntud juba aastaid. Kui mitte varem, siis 2004. aastal sõlmitud koostöölepinguga Ühtse Venemaaga kinnitati see vastastikuste huvide seos ametlikult.

Savisaare korduvad ja demonstratiivselt salajased Venemaa-visiidid on kahtlustele vaid lisanud hagu. Pole ju ka mingi saladus, et Savisaare tutvusringkonnas on mitmeid Venemaa eirteenistuste taustaga nimesid. FSB endine direktor Sergei Stepašin ja kunagine Nõukogude Liidu välisluureohvitser Vladimir Jakunin on vaid eredamad näited.

Kogu sellest skandaalist jääb mulje, et see on eeskätt Savisaare enda huvides. Kas pole siin mitte peamine soov näidata ennast märtrina ning seeläbi haarata kinni viimastest õlekõrtest kaduma kippuva populaarsuse teel. Pole ju viimasel ajal temast ju eriti ka kuulda olnud. Igatahes on tegemist äärmiselt mageda looga ning vähegi iseseisvalt mõtlevad inimesed peaksid tegema sellest omad järeldused. Kindlasti peaksid sarnased skandaalid kuuluma meil juba ammu minevikku.

Kommentaarid

Rohesinine ütles …
Haha, no sellist plähmerdamist pole pikka aega enam kuulnud, see pole kuskilt otsast reklaam ei Edgar Savisaarele ega ka Keskerakonnale. Ja mina ei saa aru miks ma olen veel antud partei pooldaja (IRL), sest ise te ka aru ei saa mida teete. Kord annate piitsa, kord jagate präänikut. Otsustage ära mis on seisukohad ja enne teiste inimeste sõimamist tasuks härra Mihkelsonil peeglisse pilk visata
Anonüümne ütles …
Täitsa minu mõte. Lisaksin sinna juurde veel, et kui nüüd kusagilt mingi rahaliigutamine välja kaevatakse, siis saab viidata sellele "skandaalile" ja teemat naeruvääristada. A võibolla ongi tegemist katteoperatsiooniga mingile rahaliigutamisele?
Kesik ütles …
seda taktikat just üritasid kasutada Reformarid ja IRL-ikad. Nähes, et Savisaar püsib nii hästi pinnal tuli õhtul (loe: pigem järgmisel hommikul) midagi hakata kokkumängust ja Keskerakondlastest jahuma. Ansipi sõnavõtt oleks võinud väga vabalt juba toimuda hommukikul (nõunikel aega selleks ikka oli). Võin kinnitada herr Mihkelsonile, et väliselt võib KE neid "sisepingeid" tekitada, kuid tegelikult on Meil asjad väga head (kordades paremad kui Teil) ja enne valimisi kohe kindlasti midagi õõnestada ei anna.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?