Rootsis tehakse täna ajalugu


Viimased arvamusküsitlused lubavad oletada, et tänastel Rootsi parlamendivalimistel tuleb võitjaks praegune paremtsentristlik koalitsioon. Nad peaks 349 kohalises Riksdagis võitma vähemalt 175 kohta. See oleks aga esimene väga pika aja jooksul, kui moderaadid ja nende liitlased suudaksid saavutada tagasivalimise võimule.

Teatavasti on Rootsis olnud enam kui 70 aasta jooksul domineerivaks poliitiliseks jõuks sotsiaaldemokraadid. Seevastu paremtsentristlikud moderaadid on tõusnud tugevamalt esile alles viimase kümnendiga ning eriti just praegu, kui peaminister Reinfeldti juhitud valitsus on suutnud olla majanduskriisi tingimustes palju veenvam kui vasakpoolne opositsioon. See on Rootsi kohta väga oluline poliitiline muutus. IRLi sõsarate moderaatide võimalik võit on kindlasti heaks uudiseks:)

Kuid ilmselt kujuneb tänase päeva üheks peamiseks küsimuseks, kui edukas on valimistel immigrantidevastase loosungiga esinev Rootsi Demokraatide partei. Pole välistatud, et nad pääsevad esimest korda ka parlamenti. 

Aga ootame õhtu ära. Igatahes on huvitav jälgida, kui täpselt on arvamusküsitlused tulemust ennustanud.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
"IRL-i sõsarate moderaatide..."

Siin, Marko, peaksid Sa oluliselt hoogu maha tõmbama. Moderaadid peaksid nime järgi olema vist tsentristid, keskparempoolsed. "Isamaaliit" - kes liitus "Res Publicaga" jõupositsioonilt ning paljud viimase liikmed, näiteks Parts ja Mihkelson, asusid kohe ennastunustavalt "Isamaa" ja selle Suure Juhi poolele - on pidevalt kiidelnud oma paremliberalismiga, väga õhukese riigi ja kogu tõe ammutamisega ühest Friedmani teosest.

"Sõsarad" olete te ametlikult, liiduparlamendis, kuid pane aastaks üks moderaat keskmise mediaanpalgaga suvalisse kohta meie kodumaal elama ja ta läheb pea hulluks - Laari "Eesti on olnud erakordselt edukas" hõisete saatel. Vaimne tasakaal eelarvetasakaalu nimel...

Tõnis
Anonüümne ütles …
Immigrantidevastaste loosungitega..

Rootsi on siiamaani kuningriik olnud.
Sotsiaaldemokraadid ja Demokraadid on tema alamad ja on sunnitud teda ustavalt teenima, mis siis et kuningakoja mõjuvõimu on vähendatud. See ei loe.
Sama kehtib ka Britannia kohta. See ei loe. Kuningate sugu ei ole veel hävinud.
Anonüümne ütles …
Võib-olla mu mõte jäi segaseks.
Kuningriik, koos demokraatiaga on huvitav.

Immigrantide vastasus võib viia legaalse vihkamiseni. Mingisugune inimeste ja liikumisvabadus peaks ikkagi säilima.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA