Eesti saatkonnapiirajate tegelik pale

Eesti veebiumis on juba mitmed ajad liikunud viide ühele livejournali saidile, kus on sisse skännitud hiljuti Venemaal avaldatud liikumise Nashi propagandabroshüür.

Professionaalselt koostatud goebbelslik üllitis kordab rõhutatult üle president Putini eelmisel aastal välja öeldud mõtte, et 20. sajandi suurimaks katastroofiks oli Nõukogude Liidu lagunemine.

Vihkamist köetakse nii sisemaiselt (Kasjanov- reetur, Limonov - fašist) kui ka väljapoole (Georgia, USA). Kogu esitatu mõtteks on ikka see, et "vaenlane ehk Ameerika Ühendriigid ei maga" ja on valmis Venemaad anastama ning tükeldame.

Broshüüris kantud mõtet on edastatud ka paljudes teistes Nashi propagandamaterjalides. Üks neist, kaheksaminutiline reklaamfilm Vene armees teenimise tähtusest on samuti ringelnud Youtube'is juba mõnda aega.

Nagu võite aru saada, pole tegemist sugugi mingi väikese meelsusgrupi ettevõtmisega. See on Kremli selgel soosingul ja finantstoel (toetajad alates Gazpromist) noortele pakutav maailmanägemus. Pole siis ime, et pimestatud hulki on võimalik sedavõrd üles ja vihkama ässitada, nagu nägime hiljuti meie saatkonna juures Moskvas.

Minu arvates on tegemist siiski väga ohtliku tendentsiga, kus noorte hulgas demokraatlikku ja avatud meelsust allasuruva organisatsiooni tegevus võib mingil hetkel muutuda kontrollimatuks ka nende poolt, kes on selle ellu kutsunud.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tänane teade Eesti Õhu tulistamisest peaks ainet juba terrorismist rääkimisest.
Või ma eksin
tambet ütles …
Tekkis ka endal mõte, et kas asi ei kasva sealsel tsaaril üle pea?Eestist sai kunagi alguse NLiidu lagunemine, kas nüüd saame algatajateks järgmisele etapile...
Vali Dool ütles …
Või siis veel hullem - ei kasva üle pea, hoopis tsaar kasvab üle selle nägemuse, mis me juba kardame. Ja kasutab oma tööriista.
Marek ütles …
irw, see brošüür on ju naljakas... kuidas nad saavad midagi nii jaburat tõsiselt võtta? teine putini plaan?? irwww :D
KT ütles …
ausalt öeldes on see niivõõrd ülepingutatud trükis, et olen seda siiani pidanud kellegi halvaks naljaks või nn "musta tehnoloogia" võtteks.
arvamusliiderdaja ütles …
tekkis mõte, et mida vene noortele ajaloo tunnis räägitakse? et okei, kui õpetajale sümpatiseerib tõesti suur isamaasõda ja vene suurriiklus, siis kas ajalooõpikus on kirjas, kuidas asjad "tegelikult on? või on õpikud kirjutatud kallutatult?
Anonüümne ütles …
AJALUGU JU KORDUB - kas hiina hung-vei-pingid on tõesti juba unustatud?
Eddiesmoments ütles …
loota saab vaid sellele, et selle karjääri edendamine, milleks need noored Naši kaudu väidetavalt võimaluse saavad, muutub neile tähtsamaks prioriteediks kui patriotism ja nad pühenduvad mammona kokkuajamisele, et saaks elada nagu vürstid kuldses lossis. anna venelasele raha ja viina, ja ta unustab kõik oma põhimõtted.
rebaseonu ütles …
Lukoil ka ilusti Naši sponsorite reas... Ise pole ma neid venelaste kütuse ja (sala)viinafirmasid toteerinud aga võiks avalikult kutsuda üles eestlasi boikoteerima Lukoili tanklaid, kuna keegi sealt ikkagi ostab, kui nad on suutnud siin nii kaua kanda kinnitada... :)
tambet ütles …
No kui vaadata selle video kommentaare seal Youtube's, siis esmapilgul on päris palju negatiivseid - seda nii vene-, kui ing.keelsetena.
Eks see olegi totter reklaamfilm, meenus kohe nõukaaegne komsomol.
Rein Kuresoo ütles …
Üks eriti huvitav suund on selles našistide jamas just see esilehel viidatud "svjaznoi prezidenta" ehk presidendi sidemees. Kui nashi.su kodulehel tuhnida, siis saab ka teada , mida se tähendab. Našistidele on jagatud 10 000 SIM- kaarti, millelt saab Putinile armastust avaldada. Samas saab Kreml našiste flashmobiaktsioonidele suunata - näiteks saatkondi piirama.
Flasmob võinuks ka Tallinna tänavasõjas ohtlikuks kujuneda.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA