Millist Põhja-Korea ähvardust uskuda?


Täna on maailma uudistekanalite üheks räägitumaks teemaks Põhja-Korea järjekordne ähvardus oma lõunanaabri ja USA suhtes: me oleme valmis alustama "püha tuumasõda". Märtsist alates, mil Põhja-Korea uputas torpeedorünnakus Lõuna-Korea sõjalaeva Cheonan, on ähvardused ja pinged poolsaarel üha kasvanud. 

Homme algavate ning neli päeva kestvate USA ja Lõuna-Korea mereväe ühisõppuste eel (ameeriklased toovad Jaapani merele ka lennukikandja George Washington) on aga kommunistlik diktatuuririik haaranud vaat et viimasest õlekõrrest: mängus on ähvardus tuumasõjaga. Näib, et kaugemale pole sõnades enam võimalik minna. Siiani on kõik ähvardused osutunud vaid mullideks, kuid neid lõpuni alahinnata oleks ilmselt samuti viga. 

Olukorra tõsidusest räägib ainuüksi seegi fakt, et läinud nädalal viibisid Lõuna-Koreas ühel ajal visiidil nii USA välis- kui kaitseminister (AP pildil). Washington on otsustanud Põhja-Koread veelgi kõvemini pitsitada, kuna viimased on lisaks pingete kruvimisele Souliga väidetavalt alustanud tuumakoostööd Birmaga. 

Nii või teisiti, kuid pinged Korea poolsaare ümber on praegu teravaimad alates sealse sõja lõpust 1953. aastal. Ainus riik, kes suudaks Põhja-Koread vähegi talitseda, on Hiina. Samas on hiinlased hoidnud madalat profiili. Väiksemgi sõjaline konflikt antud piirkonnas tähendaks aga tõsist mõju nii geopoliitilisele tasakaalule regioonis kui ka rahvusvahelisele majandusele tervikuna. 

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Teie postitus: Märtsist alates, mil Põhja-Korea uputas torpeedorünnakus Lõuna-Korea sõjalaeva Cheonan, on ähvardused ja pinged poolsaarel üha kasvanud.

Härra Mihkelson, kas te olete nii siiralt naiivne või olete ikka natukene teadlik globaalsest poliitikast:))).

Usun küll, et olete natukene kuulnud globaalsest poliitikast, milles teie kas teadlikult või teadmatult täidate oma väikest rolli "vajaliku" informatsiooni propageerimisel.

Kas mõnel teie adeptil vahetevahel tekib küsimus, keda te kaitsete ja mis eesmärgiga?
Anonüümne ütles …
9/11 made in usa
Anonüümne ütles …
Marko, siin sinu teemast väljas olev lugu aga küllaltki tähtis Eesti jaoks. See on venelaste gaasitrasside ehk paari aasta pärast juba sisuliselt vanaraua ära ostmisega.
Olen hindanud alati sinu objektiivsust venemaa suunal, loodan et komenteerid samuti oma blogis asja.
Mis toimub Eestis?
Milleks on vaja seda vanarauda venelastelt kullahinnaga osta?
Baltikumi sealhulgas ka kindlasti Eestisse jõuab lähiajal vedelgaas ja algab selle ladustamise ja kasutamisega seotud investeeringud.
Ja mis juhtub venelaste gaasitorudega?
Ilmselt hind langeb kuni vanaraua hinnani.
Mis valemiga sunnib venemaa Eesti riiki seda vanarauda kulla hinnaga ära ostma?!?!
Või kes siis sellest nii tohutult kasu lõikab et eesti rahvas meelest läheb?!?
Või arvatakse et Eestis elab poolteist milli lolle lambaid!?
Anonüümne ütles …
Tahtsin siin eelmisele komentaarile lisada et suure tõenäosusega ei hakata vedelgaasi transportima läbi vana maagaasi trassi.
Odavam ja otstarbekam on välja ehitada uus vedelgaasile ettenähtud teh.tingimustega trass.
Anonüümne ütles …
Mis seda gaasitorustiku teemat puudutab siis ega venelane loll ei ole, oskab õigel ajal selga sõita küll. Venelaste gaasitorude ostmine oleks kui järg pronksiöö pättide üigeks mõistmisele.
Eks ta üks puutini munade lakkumine ole.
Taavi
Anonüümne ütles …
Mittemõtlevale rahvamassile (pidasin silmas mõnda siinpoolset kommentaatorit) ja lühinägeliselt haritud "eliitmurrule":

Golfi hoovuse jahtumise tõttu hakkab Euroopa lähimal ajal külmenema.

Külmemise mõju vähenemiseks ehitatakse/kavatsetakse Euroopas ehitada igasuguseid gaasitorrustikke: Nord Stream, South Stream, Nabucco, Nabucco 2, Blue Stream, Blue Stream 2, White Stream. Lisaks ehitamisele moderniseeritakse gaasitranspordi süsteeme nii Ukrainas kui ka Valgevenes, et suurendada transporditava gaasi koguseid.

Enamik projektidest viiakse ellu juba 2015. aastaks.

Selleks aastaks prognoositakse gaasi tarbimiskasvu Euroopas 40% võrreldes tänase mahuga.

Küsimus Eesti poliitikutele: kas kavatsetakse Euroopas 2015. aastaks rajada uusi tehaseid ja vabrikuid:)või gaasi tarbimist suurendatakse just kodumajapidamiste arvel?

Kas tuumaenergeetika äkkiline taastumine Euroopas (isegi Rootsis) on sellega seotud?

Peaks vist samuti meelde tuletama, et metaanil (loodusliku gaasi peakomponendil) on kasvuhooneefekt kordades suurem, kui süsikhappegaasil.

Jälgides Eesti "eliitmurru" tõkestavat tegevust sellel alal, järjekordselt märkasime, et "eliitmurrul" ei ole isegi aimugi globaalsest poliitikast.
Anonüümne ütles …
No jah, mis on siis siinsete "põhupeadest" kommentaatorite ja eliitmurrul tegemist globaalse soojenemise või jahenemisega.
Seda mis juhtub golfi hoovuse või kas kliima soojeneb või jaheneb ei oska ilmselt keegi täpselt öelda või ehk hakkab loodus seda taand arenevat inimest kes on oma nina liialt püsti ajanud enda keskonnast välja ajama.
See et puutini mune üritatakse lakkuda on võetud meie ajaloost endast, kindlalt olnust.
Ühel esimesel olulisel korral lakuti neid sisuliselt mõnuga juba siis kui mõisteti aprilli pätid õigeks ja selle vanaraua ost kulla hinnaga oleks samalaadne lakkumine.
Ja kui ka maailma elu läheb lähi aastail keerulisemaks siis vaevalt venemaa tänane võimueliit oskab selles olukorras kultuurselt-inimlikult käituda.
Anonüümne ütles …
Tsitaat: See et puutini mune üritatakse lakkuda on võetud meie ajaloost endast, kindlalt olnust.


On kurb tõdeda, et tänu eliitmurru poolt rajatud ajaloodoktriini propageerimismehhanismile ja osava lääne poliittehnoloogia võtetele on enamike jaoks Eesti ajalugu väga lühiajaline, sest algab vaid õnnetul 1939-1940. aastal, kus üks kurivaimulik diktaatorriik iseeneslikult või „kokkuleppel“ teise diktaatorliku riigiga "okupeerisid" „süütut“ vabariiki või vabariikide gruppi.

Vahetevahel söödakse inimrahvale faktideputru, kus faktid on iseseisvad, sageli teinenestest sõltumatud, omavahel osavalt kokku segatud, osaliselt maha unustatud, kronoloogiliselt moonutatud, Eesti-keskselt esitatud (sõltumata ümbritseva maailma poliitilisest reaalsusest ja valitsevatest ohtudest ning teiste riikide rollist tol ajal) jne.

Vaatamata osaliselt esitatud faktidele (mis on tõestatavad isegi vastaspoolte esindajate poolt, kui käsitletakse neid üksikult ja teineteisest sõltumatult) jääb ajalugu fragmentaarseks, kaleidoskoopseks, ühe- või teisepoolseks seega kergesti moonutavaks (vastavalt poliittellimusele), inimestel kaob mosaiikpilt sündmustest, mida kohe täiendatakse vastavate interpretatsioonide ja järeldustega, arvestades, et tavalisel tööinimesel pole mahti ja soovi kontrollida seda lahtiseletatud algorütmi, sest teda õpetati usaldama oma eliitmurru ütlusi/kirjutisi täielikult. Lisaks tööinimeste ajud pidevalt pestakse läbi selliselt, et igaüks usub, et ise arvab, et see on nii.

Järelduseks jääb osa rahva ajaloost ehk esivanemate kogemusest unarusse. Seda otsustab teie eest austatud eliitmurd oma subjektiivsel äranägemisel (keda samuti kasutatakse sageli pimedalt ära. Ajaloo prioriteet on aga väga võimas informatsiooni relv- nendele kes seda ei tea!). Kust teil seda teada, kui teie helged autooriteedid nagu Marju Lauristin, Peeter Tali, Raul Rebane ja Peeter Tulviste arutavad infosõja teemal ühes artikklis „Eneseteadlik kodanikuühiskond ei lase endaga manipuleerida“, kus kõige kõrgemat inimestega manipuleerimisprioriteeti – ajalooprioriteeti mainitakse vaid ühe korra ning ainult Venemaa kontektsis. Tegelikult see artikkel ongi puhas infosõja raasuke.

Kummardage aupaklikult ja tänage „eliiti“ nende „teenete“ ees!

Nii kasvatataksegi uusi põlvkondi, kes ei mäleta, ei taha ja ei oska mäletada oma esivanemate vigu, et vältida neid tulevikus ning vajadusel korrigeerida oma arengusuunda. Äärmiselt juhul on tegemist hoopis taandarenguga, mida enamik isegi ei oska õigeaegselt tajuda, sest ta ei valda metodoloogiat tõe eristamiseks, ning süsteemsed vead pole veel hetkel nähtavad ning tõusevad veepinnale vaid tulevikus. …siis kui lapsed hakkavad neid omal nahal tundma…Omapärane infopomm lastele.


Elutarkus väidab, et tihtipeale ajalugu ei õpeta, vaid karistab meid selgeks õppimata õppetundide eest.

Õigel ajal kasutab eliitmurd „pimedalt“ oma mittemõistavat rahvast enda (tavaliselt kõrgema hierarhilise indiviidigruppi) eesmärkide saavutamiseks teise „pimedalt haritud“ rahva või sotsiaalrühma vastu. Muide pronksisõdur pole ka erandjuhus. Teadmiseks, et peale seda kaost karmistati vastavat seadusandlust (lihtsalt „tagantjärele seadused ei laienenud nendele kahtlustatavatele isikutele“), küll laieneb seadus täies mahus kõikidele ühiskonna liikmetele tulevikus. Kelle vabadust seaduse järjekordsete sätetega kitsendati? Kas lühinägeline võim tunnistab, et lihtsam võidelda olukorra järeldustega (puulehtede või isegi okstega), mitte põhjustega (juurtega)?

Seoses ülaltooduga pole imestada, et teistele on Eesti ajalugu veelgi lühiajalisem ning piirdub vaid Putini võimuloleku perioodiga. Ja seda NAD LOOMULIKULT ARVAVAD ISE:))

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA