Eesti paremad ajad on veel ees



Eesti Vabariigi sünnipäeval tabasin ennast korduvalt mõttelt, et meil on riik ja rahvas, mille üle võime olla siiralt uhked. Ma olen presidendiga ühel meelel, et me peame andma endale täna rohkem aega saavutatut hinnata ning samas koosmeelele ja kogukondlikule teineteisetoele edasi liikuda.

Alanud kümnendil on minu arvates Eesti peamiseks eesmärgiks meie kõigi elujärje sihikindel parandamine. Eestil on läinud hästi. Me oleme raputanud ennast lahti Nõukogude impeeriumist ja pöördunud edukalt tagasi läänemaailma kultuuriruumi. Meil õnnestus edukalt triivida globaalse majanduskriisi ohtlike karide vahel, luues võimalusi uueks kasvuks ning kindlustades meie väikeriigi rahvusvahelisi positsioone.

Kunagi varem Eesti ajaloos pole meil olnud nii palju sõpru ja liitlasi kui nüüd. See on tõsine väärtus, mille hoidmise ja tugevdamise nimel tuleb meil iga päev tõsiselt tööd teha.

Samas on ilmne, et kuulumine ühte või teise organisatsiooni ei anna meile automaatselt hüvesid. Keegi ei paranda meie elujärge, kui meie seda ise teha ei taha või ei oska. Eesti on täna veel Euroopa üks vaesemaid riike. Seepärast pole tulevasele valitsusele miskit olulisemat, kui kõigi oma sammudega kasvatada riigi jõukust ning ühes sellega meie kõigi heaolu.

Ilma üldise heaolu kasvatamiseta oleme tulevikus iseseisva riigina haavatavad. See aga omakorda võib murendada meie eneseusku oma riigi tulevikku. Kas me seda tahaksime? Kindlasti mitte. Hoopis enam on meile meelejärele pikem eluiga, turvaline elukeskkond kõige laiemas tähenduses ning kindel tulevik meie lastele.

Kõige selle juures tuleb meil aga suuta säästa ennast asjatust stressamisest. Me peaksime tänaseks juba teadma, et meil pole ükski eesmärk ületamatu. Samas võiksime aga lisaks edasirühkimisele mõelda rohkem ka tänasele, oma lähedastele, sõpradele ja lihtsalt kaaskodanikele. 

Mul on siiralt hea meel nende toetusavalduste üle, mida olen viimastel päevadel saanud seoses Riigikokku kandideerimisega Harju- ja Raplamaal. Kunagi varem pole inimesed nii avatult ja siiralt teatanud oma toetusest ning soovinud edu. Suured tänud kõigile! Head sõnad on teadagi rohkem väärt kui õõnsad ilukõned. 

Kommentaarid

Veiko Spolitis ütles …
EDU Marko, elagu Eesti riik ja õitsegu Eestimaa inimesed!!
Marko Mihkelson ütles …
Veiko, edu ja õitsengut samuti ka Lätile:)!!
Ksenja Ozolina ütles …
Eesti Vabariigi aastapa'ev ta'histasime ka Moskvas, Eesti Seltsis. Vist saab o'elda, et siin Moskvas tunneme veel rohkem onne selle pa'eva puhul:)
Tervitustega Moskvast (ja Raplast), Moskva Eesti Seltsi juhatuse liige, Ksenja Ozolina.
Anonüümne ütles …
seda peaxid kõik teadma: http://www.aigarsade.com/Inuaki.pdf
Hedy ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA