Hispaania võit on ju Euroopa võit!


Maailm on veel tänagi suure jalgpalli lummuses. Just nendel minutitel, kui kirjutan seda sissekannet siia blogisse, käib Tallinnast veelgi kuumemas Madridis maailmameistriks tulnud Hispaania jalgpallimeeskonna vastuvõtt. Sealset jalgpalliarmastust arvestades on tegemist ilmselt Hispaania kõigi aegade ühe suurima sündmusega.

Kuid mitte ainult. Hispaania võidu üle on tegelikult põhjust rõõmustada igal eurooplasel. Eestilgi ju väike osa selles, sest Hispaania pääses Lõuna-Aafrikasse sealhulgas meid kahel korral võites.

Tõsi, nagu varem kirjutasin, hoidsin sellel turniiril pöialt Argentiinale. Paljuski just andekate mängijate, nagu Messi ja teiste pärast. Kahjuks neil ei vedanud, kuid seda enam on hea meel esikolmiku üle, mis ju puhtalt Euroopa oma. Mäletatavasti poetas "kuldse käega" Maradona mingil hetkel, et Euroopa jalgpall on surnud. Kas nüüd peaks küsima vastupidiselt?

Tegelikult mitte. Jalgpall on ümmargune ning sageli otsustab tugevate heitluse õnn. Uruguail oli näiteks nii õnne, kuid kindlasti ka head tahet kaugele jõuda. Ja nad jõudsidki. Pealegi sai sümpaatse olekuga suurepärast mängu näidanud Forlan ka parima mängija tiitli.

Kuid tagasi Euroopa juurde. Hispaania võit ning hollandlaste ja sakslaste väga hea mäng olid kindlasti positiivseks ergutuseks ajal, kui kontinendi majanduses pole just kõige kergemad ajad. Ju annab isegi hispaanlaste võit väikest panust nende kodumaa majandusele.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?