Aitäh härra Poola president, aitäh Tomasz!


Mul on tõesti väga hea meel tänada Poola presidenti Lech Kaczynskit, kes otsustas omistada siinkirjutajale Poola Teeneteordeni Ohvitseriristi. Ametlikus selgituses seisab, et autasu on omistatud "väljapaistvate teenete eest rahvusvahelises koostöös, inimõiguste ja vabaduste kaitsel ning samuti väljapaistvate teenete eest Poola-Eesti koostöö arendamisel".

Tänasel pidulik üritusel Tallinna Raekojas ütlesin, et Eesti-Poola suhted on väga heaks näiteks, kuidas üks suhteliselt suur ja üks suhteliselt väike riik nii paljudes eri valdkondades edukalt suhtlevad. Samas on veel paljugi teha selleks, et mõlemad pooled tunnetaksid suuremat kasu meie headest suhetest.

Läheneva Poola rahvuspüha puhul said autasud 11 Eesti kodanikku, nende seas hea kolleeg Andres Herkel, minu kunagine kursusejuhendaja Tartu Ülikooli päevilt professor Mati Laur, näitleja ja lavastaja Marius Peterson, ajalooprofessor Enn Tarvel, mõtleja Peeter Olesk, tõlkija Hendrik Lindepuu, presidendi välisnõunik Sven Jürgenson.

Pean tunnistama, et Poola suursaadik Tomasz Chlon on olnud oma riigi suurepäraseks esindajaks Eestis ning kindlasti meil viimastel aastatel resideerunud suursaadikutest üks väljapaistvamaid. Aitäh Tomasz!!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Õnnitlus minultki! Tahan siiski lisada, et teenete loetelust on välja jäänud rahvuskonservatiivne hoiak, mis Poola presidendile eriti meeldib ja mis nii tema kui Tšehhi presidendi juhtmõttena oleks teiste Euroopa Liidu riikide huvide vastaselt peaaegu tuksi keeranud Lissaboni leppe jõustumise.

E.K.
Unknown ütles …
Palju õnne suurepärase autasu eest!
Harri ütles …
Palju õnne! =)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?