Kus on bäckmännide silmad nüüd?

Miks me ei kuule ega näe täna bäckmännide, öiste vahtkondade või našistide aktsioone, kui homseks on naaberriigis välja kuulutatud "Tasumise päev". Kõikvõimalikud vene äärmusnatsionalistlikud veebisaidid (näiteks siin) kubisevad vägivaldsetest üleskutsetest ning natsisümboolikast. Siin on toodud vaid üks selline netis leviv üleskutse, mis peaks iga tõsimeelse antifašisti ärevaks tegema. Näiteid üleskutestest leiab veel siit ja siit.

Aga loomulikult ei kuule me bäckmänne ega vahtkondi, kuna see teema pole poliitiliselt kasulik ega ka vajalik. Sellest pole tegelikud niiditõmbajad ju huvitatud. Sama moodi võiksid ka Riigiduuma liikmed (a la Zatulin või Markov) oma kodus toimuva suhtes silmad avada ning kavandatava "natsiseaduse" ikka iseenda tõsiste probleemide lahendamisele suunata.

Kommentaarid

Unknown ütles …
On ka midagi tegelikult oodata, või on asi lihtsalt MK poolt puhutud meediamull?
Marko Mihkelson ütles …
Raske öelda, kuid mõned päevad tagasi arreteeriti nii Peterburis kui Moskvas oma paarsada äärmusorganisatsioonide liiget. Küsimus pole vaid ühes päevas. Venemaal tegutseb erinevatel andmetel üle 60 000 aktiivse äärmuslase. Muist võib olla võimude organiseeritud/kontrollitud, kuid meelsust seesuguse liikumise toetamiseks leiab küll.
Unknown ütles …
Moskvast ja Piiterist võib väheks jääda.

Kiirel brausimisel ei saa ülevaadet sellest, kas 'läks nagu alati' lävi on ületatud, elik kas algselt (suht) madala profiiliga üleskutse on regioonides vähemorganiseeritud kaasajooksikutele mõju avaldanud.
Marko Mihkelson ütles …
Viimased uudised ja selgitus, miks on täna tasumise päev: http://www.newsru.com/russia/05may2009/skinkill.html

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?