IRL möödus Reformierakonnast

Eesti Rahvusringhäälingu tellitud äsjase uuringu kohaselt on Isamaa ja Res Publica Liit tõusnud Euroopa Parlamendi valimiste eel Keskerakonna kannule, jättes esimest korda viimase kolme aasta jooksul selja taha Reformierakonna.

Kõrvalnähtav seis on eriti intrigeeriv olukorras, mil valimisteni on jäänud vaid loetud päevad. IRLi toetuse tõusutrend annab minu arvates kinnitust sellest, et me oleme suutnud keskenduda poriloopimise ja otsustamatuse asemel Eestile ning Euroopale tähtsatele küsimustele.

Õigete otsuste tegemine rasketel aegadel, eelarve tasakaalustamine ning konkreetseid meetmeid pakkuv tööpoliitika on täna ühtviisi aktuaalsed nii Eestis kui ka laiemalt Euroopa Liidus.

Viimasel paaril nädalal olen eurokampaania korras käinud erinevatel kohtumistel mitmel pool Eestis. Nendel kokkusaamistel olen tajunud inimeste soosingut hoiakute suhtes, mille oleme välja toonud oma valimisprogrammis. Pole imekspandav, et paljudel on poliitilisest kaklusest kõrini. Inimesed ootavad otsuseid ning just sellele IRL ka oma energiat kulutab.

Valimiste aktiivne periood algab juba sellel neljapäeval internetihääletusega. Kutsun kõiki ülesse osalema valimistel, sest vaid nii saab olla kindel, et Euroopa Parlamenti lähevad Eestist tõesti need saadikud, kes mõistavad nii Eesti kui Euroopa ees seisvaid väljakutseid. IRL (nimekiri nr 105) on kindlasti üks nendest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA