Georgia võib arvestada Eesti toetusega


Nendel päevadel möödub kaks aastat Venemaa agressioonist iseseisva ja demokraatliku Georgia vastu. Kahjuks on tänaseni viiendik Georgiast okupeeritud ning sõja tõttu põgenema sunnitud inimesed ei saa jätkuvalt oma kodudesse tagasi pöörduda. Samas on Georgia võimud suutnud vaatamata suurele propagandistlikule ja provokatiivsele survele arendada suhteid Euroopa Liidu ja NATOga, tehes eriti esimese osas märkimisväärseid edusamme.

Georgia on juba aastaid tagasi valinud lõimumise euroatlantilise ruumiga ning vaatamata Venemaa püüdlustele seda takistada (kaubandusembargost sõjani) jätkab Tbilisi oma teed. Nii nagu kaks aastat tagasi oli Eesti üks Georgia vabaduspüüdluste kiire ja selge toetaja, nii ka täna võib Tbilisi arvestada Eesti toetusega nende pikal ja keerukal teel Euroopa Liitu ning NATOsse.

Pole kahtlust, et Georgia edu on võimalik vaid siis, kui nad ise suudavad enda ette seatud ülesandeid täita. Ma olen veendunud, et see tõsiasi on Tbilisis selgelt teadvustatud ning kodutöö erinevates suundades on andmas ka esimesi tulemusi. 

Igatahes on täiesti arusaamatu Keskerakonna aseesimehe Enn Eesmaa tänane avaldus Eesti Raadios, kus ta heitis Eestile ette liiga tormakat tegutsemist Georgia aitamisel 2008. aasta augustis. Eesmaa heitis ette, et Eesti häälekas toetus Georgiale oleks võinud olla mõõdukam ning järgida pigem Prantsusmaa ja Soome eeskuju, kelle välisministrid väisasid siis ka Moskvat. 

Hea Enn, Soome oli siis OSCE eesistuja ja Prantsusmaa Euroopa Liidu juhtriik, mistõttu oli nende tegevus seotud kogu organisatsiooni huvidega. Ja nad said hakkama oma ülesannetega, kuid Balti ja Poola presidentide visiit Tbilisi oli murranguliseks  episoodiks Venemaa agressiooni peatamisel. Kahju, et leping Ühtse Venemaaga mõjutab nii läbinähtavalt Keskerakonna välispoliitilisi hoiakuid.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tsensuurist Mihkelsoni võrgupäevikus.

Sellise sisuga arvamused eemaldatakse:
T.B.

"Vaevalt paari kuuga tapsid punased 1918. aasta lõpus ja 1919. aasta alguses Eestis 650 talupidajat, kirikuõpetajat, koolmeistrit, kaupmeest. Inimese saatuse otsustas tema sotsiaalne kuuluvus või lihtsalt pealekaebus.

- Marko hakkab jälle ära vajuma... Laidoner ja seltsimehed suutsid üheainsa Irboska veretöö käigus võsas tappa 22 ametiühinguliidrit! Inimese saatuse otsustas tema ühiskondlik kuuluvus.

Kui nüüd mõni inimene, kes pole ajaloos tugev või kellel puudub nõukogude haridus seda Marko õudusjuttu loeb, siis ta paratamatult
varem või hiljem hakkab lihtsalt vaenama kommuniste (=harimatu patrioodi jaoks kõik, kes vähegi "punakad", isegi keskerakonnad on kommud.) ja venelasi (küll mitte Mihkelson, aga mitmed tema "sõbrad", näiteks martmartinhelmed jms. ei jäta võimalust kasutamata siduda kommunism ühemõtteliselt venelastega, kusjuures mitte kommunism, vaid kommunismiVASTASED kuriteod.)

Sellepärast kõikjal kommentaariumites ja vestlusringides tehaksegi üldiselt - kui Mihkelson kõneall - järeldus: VAENUKÜLVAJA. Ja sellepeale alati Marko hirmsasti solvub! Ma ei tea, kas M. ei suuda või ei taha ennast kõrvalt jälgida, või mängibki mingit mängu.

Ja kuidas, Marko Mihkelson, jääb sundüürnike inimsusevastase kohtlemisega!? Kas see on lubatud, juhul kui inimene ei kuulu ühiskonna "eliiti"?

LOOMULIKULT KÜÜDITAMISED ÜHEMÕTTELISELT HUKKA MÕISTA -

KÕIK KÜÜDITAMISED!!!

14 Juuni, 2010 18:22
Marko Mihkelson ütles …
TB: Ära aja rumalat juttu. Siin blogis kehtivad täpselt samad kommenteerimise reeglid kui mujal. Ütle oma arvamus, kuid ära ole nõme ega seaduste piire kompav. Seda kommentaari loen esimest korda ja nagu näed, pole kustutatud.

Ja kuis sa juba vihast räägid, siis mida sa selle all silmas pead? Sinu loogika kohaselt on Eesti huvidega arvestamine vihakülvamine.

Ja veel, kui sa tahad punasest terroist lugeda, külasta arhiivi. Meil on säilinud suurel hulgal dokeumente 1918-19 sündmustest.
kronja ütles …
ma loen uudised eesti, vene ja inglise keeles. lisaks, kuna ma olen "segavereline", on mul õnnestunud (pole küll päris kindel, et tegemist on õnnega) jääda suhteliselt erapooletuks - mind häirivad pigem lollid, kitsarinnalised ja silmakirjalikud, kui mingi konkreetne rahvus. ja kindlasti häirivad mind poliitikud (ükskõik mis värvi), aga see selleks.

venemaa-gruusia sõja algatamine ja tulemused on üks parimaid näiteid sellest, kuivõrd lihtne on inimestega manipuleerida kasutades meediaruumi. meil, tavakodanikel, ei ole võimalust ise luua endale objektiivset pilti toimuvast, me teame liiga vähe. me EI TEA, ja suure tõenäosusega kunagi ei saa teada, mis toimus (ja toimub) TEGELIKULT. mõlemad pooled toovad fakte, mõlemad pooled näitavad verist pilti, mõlemad pooled väidavad, et "need teised alustasid". inimene peab valima, keda ta USUB - mõlemad pooled kasutavad fakte, mõlemad pooled rõhuvad emotsioonidele. enamus (mitte kõik) usub "omasid", seega eestlased usaldavad eesti telekat, venelased usaldavad vene telekat, ameeriklased usuvad oma telekat..

marko meenutab mulle mingis mõttes minu ema, kes näeb vaid seda, mida ta USUB ja mida ta TAHAB näha. parim näide oli tema esimene tagasitulek indiast - ta oli nii vaimustuses sai baba külastusest et ei märganud vaesust, räpasust, ja noh kõike muud mis indiaga paratamatult kaasneb. marko on samasugune - ta näeb seda, mida ta TAHAB näha. ta on kindlalt veendunud, et TEAB ja tal on õigus - et näeb vaid asju, mis sobivad kokku tema maailmapildiga. ja venemaa puhul näeb ta ainult negatiivset ning eitab kõike, mis ei sobi tema maailmavaadetega - mis on loomulik viis, kuidas alateadvus inimest kaitseb.. iga uus fakt tõlgendatakse nii, et see sobiks juba üles ehitatud maailmapildiga - mitte ei vaadata seda objektiivselt. siin võib veidi lugeda sellest sündroomist - http://shar.es/mSm0z
Anonüümne ütles …
Marko, Marko...

...kellele siis vastab "Franc" 17. juunil 22:03?

Ma ei ütlegi, et Sina käid kustutamas minu ütlemisi, ei näe sellel mõtet ega pea end nii tähtsaks! Siiski, olen vanemaid sissekandeid üle lugedes juba neli korda näinud täiesti viisakate, kommide kadumist.

Mis ma tahan öelda, on see, et lugejad, arvestage, tagantjärgi ei saa kommentaariumist - või muustki - enam loomulikku ja esialgset pilti. Huvitav on ikkagi, ära kurvasta Marko!
Anonüümne ütles …
kronjale
"marko meenutab mulle mingis mõttes minu ema, kes näeb vaid seda, mida ta USUB ja mida ta TAHAB näha. parim näide oli tema esimene tagasitulek indiast - ta oli nii vaimustuses sai baba külastusest et ei märganud vaesust, räpasust, ja noh kõike muud mis indiaga paratamatult kaasneb. marko on samasugune - ta näeb seda, mida ta TAHAB näha. ta on kindlalt veendunud, et TEAB ja tal on õigus - et näeb vaid asju, mis sobivad kokku tema maailmapildiga. ja venemaa puhul näeb ta ainult negatiivset ning eitab kõike, mis ei sobi tema maailmavaadetega - mis on loomulik viis, kuidas alateadvus inimest kaitseb.. iga uus fakt tõlgendatakse nii, et see sobiks juba üles ehitatud maailmapildiga"

Milleks on Markol vaja midagi uskuda või mitte uskuda??? Nii temal kui ka minul ja teistel eestlastel, meie esivanematel on ISIKLIK KOGEMUS vene valitsuse ja sõjaväe tegudest. Meil pole vaja lugeda mingit tobedat teoreetilist intellektuaalset targutamist maailmapildi loomisest, selle alusel, mida on eestlased kogenud, TEAME kuidas asjad on.
Ja selle alusel me ka teame, mida tunnevad grusiinid, ukrainlased, tsetseenid, leedulased, tserkessid jne jne. Ja teame ka, mida tunnevad normaalsed venelased, kes on valitsuse poolt taga kiusatud.

Ei meeldi, et siin kommentaarid kustutatud? No tehke siis oma blogi!!! Otsustate, mida kustutada ja mida mitte.
Anonüümne ütles …
Lubage naerda !

"Balti ja Poola presidentide visiit Tbilisi oli murranguliseks episoodiks Venemaa agressiooni peatamisel."
Lollus kuubis, russofoobiast mainimata.
Anonüümne ütles …
ma arvan et enn eesma on oma iseloomult vähe alalhoidlikum, mitte et siin oleks tegemist poliitikaga.

keserakonna selgroo moodustavad ju oma aktiivsema elu nõuka ajas eland, kes suurt riske ei tahaks enam võtta.

keskerakonna vastandid on noorem põlvkond, kel veel riskimisjulgust ja mis veel oluline - erinevalt vanemast põlkonnast puudub nö süvitsi minev kogemus venelastega suhtlemisel.

Vanem põlvkong eelistaks pigem suhelda vene keeles, noorem inglise keeles.

kõigest sest tulenevalt mihkelson eelistab venemaaga karmi joont, samas vanem põlvkond nagu eesmaa loodab, et kasutades nõukaaja kogemust, äkki annab seal ida pool ikkagi rääkida?

vot siuksed uitmõtted arutamiseks...

Salasilm
Anonüümne ütles …
"Lubage naerda !

"Balti ja Poola presidentide visiit Tbilisi oli murranguliseks episoodiks Venemaa agressiooni peatamisel."
Lollus kuubis, russofoobiast mainimata. "

mis russofoobiast on jutt? vene tankid olid tol ajal Tbilisile suunatud!!! et nad olid ainult ilu jaoks kohale toodud või? vene opositsioon muide arvab oma vene fashistliku valitsuse kohta samamoodi nagu meie, eestlased- nad on paljude pisikeste rahvuste okupandid, maailmale ja oma riigile ohtlikud kurjategijad.
Marko Mihkelson ütles …
Riigikogu parlamendirühma avalduse leiab siit: http://www.riigikogu.ee/index.php?id=57806
kronja ütles …
"Milleks on Markol vaja midagi uskuda või mitte uskuda??? Nii temal kui ka minul ja teistel eestlastel, meie esivanematel on ISIKLIK KOGEMUS vene valitsuse ja sõjaväe tegudest. Meil pole vaja lugeda mingit tobedat teoreetilist intellektuaalset targutamist maailmapildi loomisest, selle alusel, mida on eestlased kogenud, TEAME kuidas asjad on.
Ja selle alusel me ka teame, mida tunnevad grusiinid, ukrainlased, tsetseenid, leedulased, tserkessid jne jne. Ja teame ka, mida tunnevad normaalsed venelased, kes on valitsuse poolt taga kiusatud."

härra anonüümne,

esiteks oli meil, eestlastel, kogemusi nõukogude armeega ja nõukogude valitsusega - mitte vene. paljudele meeldib panna võrdusmärk, aga seal on siiski vahe.
teiseks, teie sõnavõtus puudub objektiivsus, ja te olete uhke selle üle. te lähtute oma subjektiivsest arvamusest ja see ongi teie usk. te usute, et teil ja markol on õigus, ja kõik muu on jura. sellest ma üritasingi öelda, et teie silmad näevad vaid seda, mida te soovite näha.


"me oleme ju demokraatia poolt, järelikult meil on õigus" - suuremat jura annab välja mõelda..
Anonüümne ütles …
to kronja: keskmine venelane samastab end ikkagi nõukogude ajaga ja väljendab "kompartei poolt ettekirjutatud mõttemalle" nii et ta seda ise äragi ei taba.

Rääkimata sellest et Putini propaganda on võtnud suuna kaitsta just NÕUKOGUDE mitte vene ajalookäsitlust - ja muuhulgas jätkub venelaste kallal ajupesu nõukogude=vene.

milline on eestlase ajalugu nõukogude liidus? seda oleme me võimelised eristama ja rääkima.

Milline on venelase ajalugu nõukogude liidus? Seda venelased enam pole võimelised eristama.

Ja see ongi venelaste suurim tragöödia - rahvuslik mälu, ehedad mälestused on asendatud ülevalt tulnud "nõukogude propagandaga".

Salasilm.
Anonüümne ütles …
Vene tankid olid Tbilisile suunatud.Ja mis sellest? Palju nüüd seda Gruusiat venelastel vaja on ?
Tegid häält, näitasid kes võib peremees olla ja läksid tagasi....
Anonüümne ütles …
eelmisele
"Vene tankid olid Tbilisile suunatud.Ja mis sellest? Palju nüüd seda Gruusiat venelastel vaja on ?
Tegid häält, näitasid kes võib peremees olla ja läksid tagasi...."

nagu varas ja mõrtsukas, vottes kaasa tüki gruusiast ja tappes osa inimesi, sh põletades gruusia metsasid, laste puhkusekeskuse jne
vene sõdurite emad ei saa samamoodi asjast aru, küsides milleks on vene riigil vaja mingit mägedes asuvat tsihnvalit ja miks nende lapsed peavad seal võõral maal istuma. aga nende jaoks, kes seal elavad, on see nende armastatud kodumaa!!! vene valitsus peab lõpetama oma rahvaarvult psikikeste naabrite kallal ülbistemise!
Anonüümne ütles …
"Igatahes on täiesti arusaamatu Keskerakonna aseesimehe Enn Eesmaa tänane avaldus Eesti Raadios, kus ta heitis Eestile ette liiga tormakat tegutsemist Georgia aitamisel 2008. aasta augustis. Eesmaa heitis ette, et Eesti häälekas toetus Georgiale oleks võinud olla mõõdukam ning järgida pigem Prantsusmaa ja Soome eeskuju, kelle välisministrid väisasid siis ka Moskvat."

Kelle ajud pole vee ajupestud ning suudavad asju tähele panna siis Eesti meedia oli vait. Sündmused juba toimusid aga Eesti meedia vaikis ja ootas. Ja alles siis kui USA oli seisukoha võtnud ja meedias sündmusi kajastanud hakkas ka Eesti meedia tegutsema nagu truu koer oma isanda käsku täites. Millest see räägib?
Anonüümne ütles …
viimasele
eelmine kommentaar räägib kremliitide usa maaniast mis eksisteeris nii vene ajal kui on neil ka praegu.
tuleb välja et see, et mina toetasin nii tol ajal kui ka praegu Gruusiat, on mõjustatud USA seisukohast! no kas saab olla midagi tobedamat? ei tea kuidas nad siis mõju avaldavad, kas mingite lainete kaudu???
kronja ütles …
"tuleb välja et see, et mina toetasin nii tol ajal kui ka praegu Gruusiat, on mõjustatud USA seisukohast! no kas saab olla midagi tobedamat? ei tea kuidas nad siis mõju avaldavad, kas mingite lainete kaudu???"

tundub, et anonüümne ei vaata televiisorit, ei kasuta internetti, ei loe ajalehti ning ei jälgi, mis maailmas toimub. seega ta on täiesti, erakordselt objektiivne vaatleja, keda ei mõjuta mitte miski :) ainult lained :)
Anonüümne ütles …
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,772272,00.html

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?