FILMISOOVITUS: täna ETVs "Vene õppetunnid"!


Täna õhtul kell 22.10 on Eesti Televisioonis eetris Andrei Nekrassovi (fotol) dokumentaalfilm Vene-Georgia sõjast "Vene õppetunnid". Mul on väga hea meel, et film, millest kirjutasin siin blogis selle aasta 10. veebruaril on nüüd jõudmas esimest korda sedavõrd laia auditooriumi ette.

Vene-Georgia sõjast on avaldatud väga palju propagandistlikku ning sõna otseses mõttes valeinformatsiooni. Nekrassovi filmi saatus räägib kujukalt sellest, kui valus on tõde ning kui palju silmakirjalikkust meie ümber valitseb. Kui uskuda Aarne Rannamäed, siis täna õhtul näidatakse seda filmi esimest korda kogu maailmas telekanali vahendusel. Kas tõesti on Eesti ainus riik, kes julgeb nendest sündmustest näidata Vene dokumentalisti suurteost? 

Igatahes kiitus ETV-le, kes võttis Nekrassovi filmi näidata. Ehk on võimalik kunagi Välisilma filmirubriigis näha ka kahte teist väga tuntud Nekrassovi dokumentaalfilmi Aleksander Litvinenkost ning 1999. aasta kortermajade õhkulaskmisest.

Kommentaarid

kronja ütles …
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4680361,00.html

tundub, et andrei nekrassovi versioon gruusiast toimunust on tiba kohitsetud variant sellest, mida hrw.org arvas:
http://www.hrw.org/en/news/2009/01/22/russiageorgia-all-parties-augustsouth-ossetia-conflict-violated-laws-war

ehk siis tegemist on kallutatud arvamusega, mitte objektiivse dokumentaaliga..
Anonüümne ütles …
Ma tean inimest, kes edastan selle blogis olnud info inimestele, kes filmide hankimesega tegelevad. Seega sedasorti soovitused on teinekordki teretulnud ning kui on ka nö teisi abilisi, siis võibki juhtuda see, et film ETV ekraanile jõuab.
Anonüümne ütles …
Filmi stsenaarium oli kallutatud. Gruusia poolele..
Anonüümne ütles …
"Nekrassovi filmi saatus räägib kujukalt sellest, kui valus on tõde ning kui palju silmakirjalikkust meie ümber valitseb."

See dokumentaal-seebikas rõhub pigem emotsioonidele kui faktidele. Esimese veerand tunni jooksul saab juba aru kuhu kallutama hakatakse. Samas meenutab see film mulle mingit Vene tv-kanalit mis Georgia sõja ajal kah emotsioonidele rõhus ja suuri inimeste kannatusi näitas. See emotsionaalne pask tuleks dok. filmidest eemaldada ja faktidele rõhuda, sest muidu on tõesti ainult valu, nutt ja hala. Mihkelson aga surfates internetis, valides omale meelepärase sisuga filme ja artikleid soovitab neid rahvale tõe pähe.
Anonüümne ütles …
Hinnang filmile venelaste poolt.
http://grani-tv.ru/entries/863/
Anonüümne ütles …
Hinnang filmile venelaste poolt.
http://grani-tv.ru/entries/863/
kronja ütles …
oletame, et kodanik X abiellub vene naisega, kolib venemaale, elab ja õpib seal kümme aastat. töötab vene riigitelekanalis. siis tuleb tagasi eestisse ja teeb filmi sellest, kuidas eesti võimud käivad (see on "näiteks", marko, ära erutu ja ära hakka kohe jälle vassima et "näe tema arvab et seal tehakse seda ja toda") narva vene kogukonnale pinda, diskrimineeritakse keele järgi jms jura. mida ütleks marko sellise inimese kohta? ilmselt midagi stiilis "vene rahadega mustab eestit, raibe, põlegu põrgus, kuradi spioon". me ilmselt nõustuksime selles osas, et väga objektiivne selline inimene eesti suhtes pole, eks.

nüüd vaatame nekrassovit. 70-ndatel abiellus sakslannaga, emigreerus nsvl'ist, õppis pariisis, inglismaal, töötas inglismaa riigikanalil. siis tuleb ja teeb filmi sellest, kui värdjalik on vene võim ja kuidas nad gruusias sõja alustasid. mida arvab marko nekrassovist? :)


vahe on vaid selles, et venemaa on "halb", ja uk - "hea". seega kõik kes teevad tööd venemaa huve kaitstes on vene spioonid ja totalitarismi toetajad, ja need kes töötavad uk/lääne huvides on demokraatia eest võitlejad ja tublid objektiivsed inimesed.

lihtne :)
kronja ütles …
ahjaa, kodanik X biograafiasse võiks veel lisada, et ta on suur herman simmi sõber :) noh, nagu nekrassov oli litvinenko sõber :)

p.s. "objektiivne dokumentaal minu sõbrast" - jeee, rait, give me MOAR :)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA