Katõni needus


Poola presidendipaari ning kümnete riigi eliiti kuuluvate inimeste traagline hukkumine Smolenski lähedal Katõni veretöö mälestusüritustele lennates on tõeline šokk, mis jääb mitte üksnes poolakate meeltesse aastakümneteks.

Helistasin täna päeval kaastunde avaldamiseks ka oma kolleegile Poola Senatis Edmund Wittbrodile. Ta oli tõeliselt šokeeritud ning kirjeldas olukorda riigis, kui tõsist kriisihetke. Kuna poolakatele on Katõn väga oluliseks rahvusliku identiteedi ja mälu sümboliks, siis tänane katastroof on eriti jõulise ja ühendava  tähendusega igaühele.

Pole midagi öelda. Katõn omandab tänasest veelgi sügavama ja kurvema tähenduse poolakate jaoks. Jääb vaid loota, et see kohutav õnnetus aitab lõplikult eemaldada valede rägastiku Katõni veretöölt.

Siiras ja sügav kaastunne Poola rahvale.

Kommentaarid

Marko Mihkelson ütles …
Venemaa telekanal Rossija 1 näitab täna õhtul Andrzej Wajda "Katõni"!
Anonüümne ütles …
Lugupeetud hr Mihkelson!
Kuid mina vaatasin täna RTVi
saadet "Мелодии Рижского гетто".
Riias natsi mõrvakad(?) - убийцы фашисткие - tulistasid surnuks 30.11 ja 8.12.1941 30 000 juute.
Ehk kommenteerite olukorra Lätis ja Eestimal tol ajal?
Marko Mihkelson ütles …
Viimasele kommentaatorile soovitan mõttega lugeda järgmist:http://grani.ru/Events/Disaster/m.176940.html.
Anonüümne ütles …
Я даже не могу сказать, что моя ненависть сильно увеличится. Ей некуда расти. "Мою ненависть, широкую, как море, вместить не могут жизни берега". - Sellega on Novodvorskaja kõik enda kohta ära öelnud.

Tema jutt on üks vingumine ja hädaldamine. Peale halvustava kriitika ja vihkamise pole nagu ühtegi mõistlikku lahendust tema suust kuulnud. Hädaldamise asemel võiks ikka mingi konkreetse ideega välja tulla. Viriseda me oskame kõik. Muidugi on meeldiv kuulata tema vene keele kasutust aga see ka ainuke asi.

Vihkamine blokeerib mõtlemist.
Anonüümne ütles …
Novodvorskaja artikkel on absoluutselt haige.
Tundub, et teie kasutusel olev arsenal on praktiliselt ammendatud, kui juba Novodvorskaja artiklid kasutusele tulevad.
Anonüümne ütles …
Jah, kurb ja kahju. Kole.
Samas ei usu mina eluseeski sellist sõna, mõtet kui JUHUSLIKUS.
Juhuslikust ei eksisteeri.
See et see lennuk vastu maad plärtsatas ja et seal olid sellised ja sellised inimesed ei ole mingil juhul juhus. See on kindel mõtteline manööver meie elus.
Kõige hullem on tõepärase info puudumine ja see lubab midugi mida iganes tuletada aga eks tulevik näita kuidas asjad maailmas kulgevad just selle sündmuse valguses ja orbiidis.
Ei näita kellegile näpuga aga ei usu ühtegi sõna mis tuleb vene valitsuse juhtide suust selle lennuõnnetuse kohta.
Anonüümne ütles …
Poliitikuid ei saa üldse uskuda sõltumata sellest kas nad on USA's või Venemaal või hoopis meil siin. Poliitikud tekitavad probleeme mitte ei lahenda. Lahendada saavad probleeme näiteks teadlased, arstid, füüsikud, matemaatikud jne. Aga poliitikud.... Mida on poliitikud lahendanud? tooge kasvõi üks näide sellest kuidas poliitik probleeme lahendab.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA