Roomas tuhavangis

Iseenesest pole ju Roomas tuhavangis olemine kuigi halb. Väljas on meie mõistes suvi ning linn igatahes minu üks lemmikuid maailmas. Kuid siiski. Islandi "kingitus Euroopale" on kindlasti midagi sellist, millest räägitakse veel pikalt. Täna on aga sisuliselt kogu Euroopa parajalt koomas.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni delegatsioon (peale minu veel Rein Ratas, Ester Tuiksoo, Olev Aarma) pidas sellel nädalal kõnelusi oma kolleegidega Itaalia parlamendi alam- ja ülemkojas. Tegemist on minu mälu järgi Riigikogu komisjoni esimese kahepoolse visiidiga üldse Itaaliasse. Kohtumised ise olid väga avatud, kus olid jutuks ka Eestile hetkel väga olulised teemad.

Kuid tagasi "vangistuse" juurde. Tõsi, siinne (Rooma) lennujaam töötab ning isegi ootesaalis polnud täna kuigi ebaharilik. Finnairi esindajad andsid lihtsalt tuima näoga paberi, kus kirjas, et vulkaan purskab ning olukord erakorraline. Mingeid võimalusi ümberlennuks mõistagi ei pakutud. Sest kes sellesse klaasipilve ikka lendab.

Pärastlõunal oli veel lootus, et saame siit Varssavisse, kuid seegi võimalus luhtus kiiresti. Poolas on lahti vaid üks provintsilennujaam. Päris õhtul olime juba pakkimas, et istuda Müncheni suunduvasse rongi, kuid viimasel hetkel selgus, et sealgi on kõik piletid leidnud omaniku.

Nüüd siis ikka Roomas ja homme hommikul vaatame, mis edasi saab. Aga Eesti saatkond siin on olnud väga suureks abiks eesotsas meie ühe kogenuima diplomaadi Andres Tomasbergiga.

Kommentaarid

Taavi ütles …
Ja ega Poolast ega Saksamaalt edasi nagunii ei saa - bussid on umbes ja need lennuki korval ainuke võimalus meie kanti saamiseks. Ise samamoodi Hollandis lõksus.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA