"Keemiliste reaktsioonide" ootel

Vähemalt täna ja homme on uudised Londonist suurema tähelepanu all kui tavaliselt. USA president Barack Obama alustab oma esimest üle-ookeani turneed kohe väga märgiliste kohtumistega. Täna leiab aset tema esimene kokkusaamine Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga ning homme otsivad G20 liidrid ühisosa maailma majanduse elavdamiseks.

Kui siia veel lisada kohtumised Euroopa Liidu juhtidega Prahas ning NATO tippkohtumine nädala lõpus, siis tuleb sellest kõigest kokku USA presidendi päris tõsine testimine. See pole enam kampaania, kus on vaja meeldida, vaid tegelik ja päris karm maailm, on mitmed USA väljaanded oma presidendile meelde tuletanud.

Maailm ootab pingsalt sõnumeid sellest, kuidas sulandub Obama oma kolleegidega? Millised on esimesed märgid personaalsetest keemiatest? Kas vaadatakse jälle kellegi silmadesse ja leitakse hingesugulust või suudetakse soovmõtlemist paremini peita?

Samas ei maksa muidugi ka neid (tipp)kohtumisi liigselt üle tähtsustada. Tegelik töö toimub ikkagi mujal ning suured lauavestlused on ju kõigest jäämäe tipp. Aga sümbolismi, vihjeid tulevikule ning prioriteete võib nendest kohtumistest ikkagi välja lugeda.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
tuumakate vähendamises saavad obama ja karuke kokkuleppele, muu jääb nagu jääb. Iraani suhtes võetakse mingi üldsõnaline resolutsioon vastu ( mis ei takista sugugi venelastel omi projekte Iraanis edasi arendamast) ja raketikilbi osas ootavad jänkid vastuteenet, et ok, me võime seda mitte ehitada, a mida vastu pakute?

my two cents,

Salasilm

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?