Väliskomisjon pidas oma viimase istungi

Riigikogu X koosseisu väliskomisjon pidas täna koos Euroopa Liidu asjade komisjoniga oma viimase ametliku istungi. Pea- ja välisminister said järjekordse "õnnistuse" kaasa tuleva nädala Euroopa kohtumistele.

Mis aga puutub lahkuva väliskomisjoni tegemistesse, siis sellest saate täpsema ülevaate Riigikogu kohduleheküljelt. Seal on kirjas meie tegemised nii istungjärkude lõikes kui ka olulisemad dokumendid ja raportid, millega komisjon nelja aasta jooksul tegeles.

Eelmisel nädalal, kui istusime väliskomisjoni liikmetega koos õhtusöögil Sisalikus, ütles kolleeg Georg Pelisaar, et kui ta oleks teadnud, et siin nii palju tööd tehakse, poleks ta väliskomisjoni tulnudki.

Ma siiski ei arva, et meil töökoormus teiste komisjonidega võrreldes eriliselt suurem oleks olnud, kuid Eesti välis- ja julgeolekupoliitika kujundamises on väliskomisjonil tänaseks siiski olemas kindel koht. Ilma komisjoni teadmata ei peaks sündima ükski mõõtuandev välis- ja julgeolekupoliitiline otsus.

Väliskomisjonis olid läbi nelja aasta liikmeteks Toomas Hendrik Ilves, Siim Kallas, Kristiina Ojuland, Ela Tomson, Janno Reiljan, Sergei Ivanov, Andres Herkel, Georg Pelisaar, Toomas Alatalu, Kristen Michal, Maret Maripuu, Juhan Parts, Mihhail Lotman, Eiki Berg, Enn Eesmaa ja siinkirjutaja.

Aga muidugi erilise tänu tahaks öelda komisjoni tõelistele "hingedele" Birgit Keerdile, Eve Antonile ja Ivar Mölderile. Nende kõrge professionaalsus ning pühendumus on teinud komisjoni liikmete töö kordades kergemaks ning samas ka tulemuslikumaks. Veelkord - suured tänud!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA