Kas see on maavärin või 1995. aasta järeltõuge?

Kaitsepolitseiameti peadirektori käskkirjas number 98T avalikustatud informatsioon seletab suurepäraselt, miks asus Keskerakonna esimees Edgar Savisaar viimastel päevadel sedavõrd aktiivselt oma nahka päästma. Huvitav, kas teda tabas Jüri Pihli sündroom - kas ta tõesti lootis, et see informatsioon jääb saladuseks?

Mõistagi on homne päev taas targem kui tänane, kuid paratamatult tekib retooriline küsimus - kas me oleme tunnistajaks Eesti sisepoliitilisele maavärinale või lihtsalt 1995. aasta järeltõukele? Ma olen kahjuks arvamusel, et enamik Edgar Savisaare toetajatest pigem konsolideerub selle uudise peale ning nad süüdistavad kõiki teisi maailma kõikides pattudes. Kuid mida teevad need Keskerakonna poliitikud, kellele selline poliitiline kultuur pole vastuvõetav?

Pärast tänast peaks olema selge, et Edgar Savisaarest ei saa kunagi enam Eesti valitsuse liiget ega veelvähem ka presidenti. Ka pole eelseisvaid valimisi arvestades enam suurt jumet Reformi- ja Keskerakonna kõiki äratüüdanud pingpongil. Ka on sellega lõplikult maetud udujutud kaheparteisüsteemi tekkimisest Eestis. Parem on keskenduda Eestile tõeliselt olulistele küsimustele. Punkt.

Kommentaarid

Teet ütles …
"Ma olen kahjuks arvamusel, et enamik Edgar Savisaare toetajatest pigem konsolideerub."

Ma loodan meie integratsioonist paremat. Päält Pronksimässu, mille toimumises lasub mu meelest suur süü kesikutel, on aega läinud.

Ja korrumpeerunud orikas ei ole venkaritele selline sümbol kui pronksjunn, kelle kaitseks ambražuurile viskuda.

Edgar kaput!
Anonüümne ütles …
"Ma olen kahjuks arvamusel, et enamik Edgar Savisaare toetajatest pigem konsolideerub selle uudise peale ning nad süüdistavad kõiki teisi maailma kõikides pattudes."

Asjalik arvamus, just arutasime kommnetaarides venemaa poliitikat ja savisaart, kui keegi hyyatas- aga USA tapab indiaanlasi.

Edgar kaput! :-)
KalevK ütles …
Marko, loe RusDelfit- üllatusin, et seal ei olegi pime sõim. Vähemalt praegu. Võib-olla ei tasu ka vene inimesi alahinnata.

Lõpuga täiesti nõus. Kesk on poliitiliselt täiesti audis ja nendega pole mõtet debateerida.
vanataat ütles …
Pärast lindiskandaali arvasin, et nii, see mees on avalikust poliitikast väljas, tema ise kinnitas, et loobub. Võta näpust! Varsti oli ta nagu õige mees poliitkas tagasi ja varsti reformierakonna valitsuse majandusminister.
Pessimistina ei julge mina Savisaare valitsuseliikmeks saamist välistada. Kolmandik elanikkonnast on ju tema eetilisel tasemel.
Anonüümne ütles …
"Kahjuks" on meil demokraatia. See tähendab, et kui rahvas valib siis võib ta riigi etteotsa valida ka vanakuradi enda. Muuseas, Hitler tuli ka võimule "demokraatlikul" teel. Ja täitis isegi valimislubaduse - kaotada tööpuudus. Seda selleks. Aga väita, et Savisaarel on võimatu uuesti valitud saada on väär. Kui tema valijad on enamuses, siis ongi valitud. Ja märtri oreool on kerge tekkima. Ja kirik on paljudele venelastele üks väheseid pühasid asju...
Anonüümne ütles …
Mihhelson, mine TÖÖD TEGEMA lõpuks ometi

Kuradi demagoog

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA