Uskumatult vahvad Läänemaa pensionärid


Eile olin koos oma kolleegidega IRLi fraktsioonist ringsõidul Läänemaal, kus kohtusin Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajate ja õpilastega ning hiljem Jõõdre küla rahvaga. Mõlemal juhul olid kohtumised mulle väga huvitavad, aidates luua väikeseid spikreid eelseisvateks valimisteks.

Ma pean ütlema, et kohtumine Ridala valla Jõõdre küla rahvaga oli eriti emotsionaalne ning seda just positiivse poole pealt. Kohtumisele olid tulnud peamiselt eakamad inimesed, mis on sellistel juhtudel üpris tavaline. 

Enam kui kahe tunni jooksul võtsime läbi kõik olulisemad Eesti elu puudutavad küsimused.  Kasvavad hinnad, pensionite tulevik, noorte perede toetus, puuetega inimeste olukord, haldusküsimused, tööpuudus, Savisaare salajased Moskvas käigud, Euroopa põllumajandustoetused - need on vaid mõned vihjed teemadele, mida küsiti ja millest rääkisime. Oli kerget kirumist, muhedat nalja ning lihtsalt häid soove. 

Igatahes võtsin kohtumiselt kaasa kuhjaga positiivsust ning lootusrikkust. Seda olen tähele pannud ka mujal - need poliitikud, kes püüavad maalida Eestist mingit hädaorgu, petavad iseennast ja oma valijaid. Meil on palju probleeme, eriti tööpuudusega seonduvalt, kuid samas on inimesed meelestatud lahenduste leidmisele, mitte aga tahumatule mahategemisele.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA