Mart Laari habe pole ohus


Hea kolleeg Mart Laar on meediale teatanud, et ajab oma habeme suveks maha kui Eesti peaks eurost ilma jääma. Mõned hetked tagasi Riigikogus toimunud kohtumisel (fotol koos kolleegi Taavi Rõivasega) Euroopa Parlamendi maltalasest raportööri Edward Sciclunaga andsid küll kindluse, et Maastrichti kriteeriumid täitnud Eesti liitub eurotsooniga 1. jaanuarist 2011.

Aastatel 2006-2009 Malta ettevalmistusi euroalaga ühinemiseks nõustanud Scicluna kinnitas, et tema raporti tekst saab olema lühike ning selle heakskiitmine leiab rahanduskomisjonis aset 2. juunil. Scicluna ei avaldanud arusaadavalt oma raporti detaile, kuid samas ei viidanud ta ka ühelegi takistusele, mis välistaks Eesti liitumise eurotsooniga.

Homme lõunaks on selge, mida ütlevad Euroopa Komisjon ja Euroopa Keskpank. Nende koordineeritud raportid peaksid andma siis selge sõnumi, kas Eestit oodatakse eurotsooni või mitte. Nagu kinnitas Scicluna, lähtutakse üksnes kokkulepitud kriteeriumitest ja nende täitmisest. Täiendavate tingimuste või poliitiliste kaalutluste lisamise antud otsuseprotsessi Scicluna välistas. See aga tähendab meile eeldatavalt positiivset sõnumit.

Loomulikult ei tähenda homne päev veel lõppotsust, sest rahandusministrid kogunevad komisjoni ja keskpanga raportit arutama 7. ja 8. juunil. Viimase ja lõpliku otsuse vahetuskursi (mis on kehtiv Eesti krooni ja euro vahetuskurss) ja ülemineku kuupäeva (1.01.2011) kinnitamiseks teevad Euroopa Liidu rahandusministrid 13. juulil.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
super! :-) nii Mart Laari lubadus kui ka Marko Mihkelsoni selle loo pealkiri :-))))
nii kaua kui meil jätkub huumorimeelt, oleme õigel kursil

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA