Eesti ja USA suhetest

WASHINGTON. Täna oli mu päevakava olulisem kohtumine USA välisministeeriumis Pamela Quanrudiga, kelle hallata on kogu Euraasia portfell. Peaaegu tund aega väldanud kohtumise ajal rääkisime kõige erinevamatel teemadel, sealhulgas olukorrast eurotsoonis ja Euroopa Liidus tervikuna, idapartnerlusest, suhetest Venemaaga, Afganistani missioonist.

Kuigi kohtumise detailidest ma mõistagi ei saa avalikult rääkida, võin kinnitada, et kahepoolsete suhete seis on väga hea ning äärmiselt avameelne. Nii mitugi teemakäsitlust andsid parema arusaamise USA praeguse administratsiooni prioriteetidest ja võimalikest sammudest.

Eesti ja USA suhteid on aastaid iseloomustanud kohtumiste sagedus ja kõrgetasemelisus kõige erinevamates valdkondades. Vaatamata uue administratsiooni vahepealsele sisseelamisperioodile on juba toimunud terve rida kohtumisi, sealhulgas kahe presidendi kohtumine Valges majas. Järgmisel nädalal on siin Wahsingtonis kiirvisiidil oma Põhjha-Balti kolleegidega Riigikogu spiiker Ene Ergma.

Reedel on mul ees esinemine Woodrow Wilsoni keskuses korraldataval konverentsil, kus peateemaks NATO tulevik. Põhiettekanne on eksvälisministrilt Madeleine Albrightilt. Mina keskendun küberjulgeolekule.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA