Ševtsova: Putin on suveks Kremlis tagasi

Venemaa sisepoliitika üks parimaid asjatundjaid Lilija Ševtsova ütleb oma intervjuus ajalehele Die Welt intrigeerivalt, et hiljemalt tuleval kevadel leiavad aset ennetähtaegsed presidendivalimised, mille tulemusel naaseb riigipeaks Vladimir Putin.

Mõistagi on see üks võimalikest stsenaariumitest, kuid Ševtsova meelest ei tohiks Putin kriisi liiga sügavale lasta. Vastasel korral oleks tal raske asuda riigi päästjarolli.

Putini välispoliitikast rääkides tõmbas Ševtsova paralleele Stalini ajastuga, mil Vene maatriksiks oli võimas riik, mõjusfäärid ja välisvaenlase otsimine. Rahvusliku idee puudumisel pöörduti tagasi selle maatriksi juurde Putini teisel ametiajal (2004-2008).

Tegelikult on Putini tagasitulekust räägitud kaugelt enne seda, kui ta kevadel Kremlist lahkuda jõudis. Ka mina olen sellel teemal siin ajaveebis mitmel korral peatunud ning arvanud, et Putin naaseb Kremlisse pigem varem kui hiljem.

Loomulikult teavad vaid väga vähesed, milline on Medvedevi-Putini kokkulepe eelmisest (2007)sügisest ning mil määral on seda mõjutanud süvenev majanduskriis. Pole välistatud, et just kriis sunnib tegema esialgsetesse plaanidesse muudatusi ning looma eeldusi Putini kiiremaks naasmiseks.

Ševtsova analüüs kinnitab ka siinkirjutaja varasemaid mõtteid, et "tangopaaris" Medvedev-Putin on ikkagi viimane juhtrollis ning peatähelepanu tuleb talle pöörata.

Kommentaarid

Marko Mihkelson ütles …
Karmid numbrid:
http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1094950
Anonüümne ütles …
loogiliselt tuleks Putin tagasi siis kui esimesed märgid kriisist väljumiseks on olemas. nii on hea tõusulaine pealt naasta...
Marko Mihkelson ütles …
Andrei Illarionovi arvamus: see on katastroof - http://aillarionov.livejournal.com/54121.html

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA