VENEMAA SEKKUMISPOLIITIKAL ON BUMERANGIEFEKT



Venemaa välispoliitika arsenali kuulub eriti viimasel ajal üha enam niinimetatud pehme jõu kasutamine, mõjutamaks erineval viisil ja vahenditegai kas sihitud riikide sisepoliitilist olukorda või välispoliitilisi valikuid. Sageli on sellisel käitumisel soovitule risti vastupidine tulemus. Seepärast võib ka rääkida , et Venemaa sekkumispoliitikal on bumerangiefekt.

Viimastel  nädalatel oleme seda näinud nii Ukraina, Gruusia, Moldova kui Armeenia suunal seoses Viilniuse tippkohtumise lähenemisega. Viimasega seoses on üles võetud ka  kaubandustüli Leeduga. 

Eesti koahlike valimiste eel on aga Krossi kaasus ühemõtteliselt seotud asjaoluga, et Ühtse Venemaa truu lepingupartneri Keskerakonna võim Tallinnas on silmnähtavalt murenemas. Keskerakonna enda liidrite kiire ja valuline reageering vaid kinnitab, kelle huve tegelikult teenitakse.

Tegemist pole siiski esmakordse juhtumiga, kui Venemaa varjamatult püüab mõjutada meie valimiste tulemusi. 1993. aasta kohalike valimiste künnisel ähvardas Venemaa meid koguni sõjaga, kui Eesti välismaalaste seadust ei tühista. Seega tuleb ka praegusesse juhtumisse suhtuda rahulikult. Ka nüüd saavutab Moskva oma sekkumisega soovitule vastupidise tulemuse. 

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Krossi kaitsmine on arulage. See, mis te Eestis teinud olete, on jäämäe tipp. Aga Eerik-Niiles Kross on jäämägi alumine ots ja kõige suurem valetaja peale Vaheri.
Anonüümne ütles …
Marko Mihkelson, kui Su ajaveebis paar aastat tagasi veel vilgas elu kees, olin minagi siin püsilugeja ja avaldasin üksjagu arvamustki.

Nüüd teen seda korra veel ja kasutan jälle siinset toredat tava üksteist sinatada.

Palun võta rahulikult. Sul on õigus, muuseas ka Venemaa ründab - ja tahab just nimelt kohalike omavahelist hullunud vastandumist.

Miks Sa ründad nii jõhkralt Keskerakonda? Kui Sul tõepoolest diplomaatiline arsenal otsas on, tulista otse ja ainult Venemaad. Võta ühendust sõber Mihhail Margeloviga jne.

Las Keskerakond olla: kui nad on Venemaa käsilased, nagu Sa väidad, tuleb olla Venemaa ehk justkui nende ülemuse vastu. Käsilase peksmine on mõttetu tegevus.

Kross on äärmiselt hämar tegelane, kuid teda peksta pole samuti mõtet. Kui Keskerakond tahab kedagi peksta, tuleb välja valida see, kes Krossi tanki pannud.

Ilmutage riigimehelikkust. Mina pealekasvava põlvkonna esindajana palun.

--
Muide, mitte keegi ei mäleta enam seda, et Mihkelson oli elamislubade-afääri ajal Vaheri tagandamise poolt. Kõik aga seostavad äärmiselt ebapopulaarset piirilepet ennekõike Mihkelsoni (ja Paetiga).

Mina aga mäletan; ja kuigi ma ei poolda piirileppe praegust sõlmimist, tervitan ma Su julgust Venemaaga suhteid parandada, riskides ise poliitiliselt laibastuda.

Ma näen Sinus arenevat poliitikut.

EESTI POLIITIK aga ei ründa jõhkralt TEIST EESTI POLIITIKUT. Küpsed poliitikud istuvad meie ühise "Eesti laua" taha asju arutama ja ei tõuse enne, kuni MINGISUGUNEGI RAHVUSLIKKE HUVE SÄÄSTEV KOMPROMISS on saavutatud!

Näe, IRL-i tuline oponent on mõistnud olukorra tõsidust ja kutsunud kõiki osapooli ühise laua taha. Kas IRL-i on ka oodata?

http://www.iseseisvuspartei.ee/test/index.php/pressiteated-avatud/items/eesti-iseseisvuspartei-esimehe-vello-leito-pressiavaldus.html

Lootes koostöövõime taastumisele,
Tõnis Bleive
Anonüümne ütles …
http://ilm-ja-iseloom.blogspot.com/2013/10/pisut-harivat-mis-on-piirileppe.html
Anonüümne ütles …
Lühikokkuvõte Krossi juhtumi seisust nädal hiljem, mis ühtlasi annab aimu avalikkuse tasakaalukama osa meelestatusest:
http://www.aripaev.ee/?PublicationId=136b0de6-80a9-4687-aa3f-3de3b1dc6cc2&ref=rss
Tõnis

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA