Kandideerin IRLi aseesimeheks



Üle uue aastaläve astumine seondub meile ootuste ja lootustega, mis puudutavad nii meie lähedasi, meid endid kui ka meie riigi heaolu ja käekäiku. Ka meie erakond on täna astumas uude perioodi.
Eelolevad kaks nädalat on meie erakonna tulevikku silmas pidades väga olulised. Valmistudes 28. jaanuaril Tallinnas toimuvaks suurkoguks tuleb igal ühel meist tōsiselt läbi mōelda, kes vōiks saada meie järgmiseks liidriks ning milline on see meeskond, kes annaks IRLile uue hoo tulevasteks valimisteks.
Meie erakonnal on viimasel ajal olnud mitmeid probleeme. Elamislubadeskandaal lōi tōsiselt meie uslaldusväärsuse pihta, samas kui sisemised vastuolud pole lubanud kasutada Eesti vanima ja kogenuima erakonna tãit potentsiaali. Eelolevad arutelud piirkondades ning suurkogu ise peaksid suunama meid erakonnana suuremale ühtsusele ja uuele tōusule. Meie ühiseks eesmärgiks peaks olema edukus 2013. aasta kohalikel valimistel, 2014. aasta europarlamendi valimistel ning ei rohkem ega vähem kui valimisvōit 2015. aasta Riigikogu valimistel.
Need on saavutatavad eesmärgid, kui me suudame ületada sisemised vastasseisud ning pühenduda oma kōigi jōududega IRLi positsioonide tugevdamisele. See pole mitte üksnes meie erakonna, vaid samas kogu Eesti huvides.  
IRL on läbi viimase 23 aasta tōestanud, et suudab pakkuda Eestile edutoovaid lahendusi ning reforme. Meie erakonna isamaalised väärtushinnangud on olnud aluseks oluliste poliitiliste otsuste tegemisel, mis on taganud meie iseseisvust ja suveräänsust. Igapäevased sündmused maailmast annavad meile selgemat kinnitust, et ka meist kaugemal toimuvad protsessid mõjutavad väga oluliselt meie elu Eestis, olgu see siis majanduses, sotsiaalvaldkonnas või poliitikas. Eesti kordaminekud on meie koostööpartnerite poolt maailmas kõrgelt hinnatud ning Eesti riigi saavutusi on toodud teistele eeskujuks. Samas on Eestil veel palju saavutada, et muutuda püsivalt edukaks ja rahvusvaheliselt konkurentsivōimelisemaks riigiks, kus on vããrt elada, ōppida ja töötada. 
Meile ei ole esmatähtis, et teised meid tunnustaks, vaid et me ise oskaksime seda hinnata  ja usuksime oma tulevikku. Iga erakonnaliige peaks vaatama eelkõige iseendasse ja küsima, milline on minu roll täna erakonna poliitikas ja tegevuses.
Need on tōsised väljakutsed ning eeldavad ka tōsist pühendumust. Positiivsete arengute soodustavaks eeltingimuseks ühiskonnas on liidrite vastutustundlik tegevus, mis põhineb rahva usaldusel. Läbi poliitilise usalduse paneme oma liidrite õlgadele vastutuse nii riigi kui ka igaühe hea käekäigu eest. Mina olen selleks valmis. Ma olen olnud IRLi eestsesiuse liige alates erakonda astumisest 2001. aastal. Täna leian, et on aeg astuda samm kaugemale. Eeloleval suurkogul olen otsustanud kandideerida erakonna aseesimeheks, sest soovin senisest aktiivsemalt panustada IRLi poliitikate kujundamisse ja elluviimisse. 
Samuti pean ma oluliseks aktiivset tööd Harjumaa piirkonnas, kandideerides eeloleval laupäeval tagasi piirkonna juhatusse. Riigikogu väliskomisjoni esimehe ja NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juhina näen enda jaoks just nendes IRLi sisestes valikutes parimat viisi, kuidas olla vajalik nii oma erakonnale kui ka Eesti rahvuslike huvide kaitsmisele laiemalt.
Tänan kõiki aatekaaslasi, kes on juba avaldanud mulle toetust kandideerimisel erakonna aseesimehe kohale. Kinnitan, et olen valmis võtma vastutuse ja teenima Teie usaldust, et koostöös kõigiga saaks IRList Eesti tulevikule vajalik uuenev ja tugev poliitiline jõud.
Lugupidamisega,
Marko Mihkelson

Tegemist on väljavõttega minu tänasest pöördumisest IRLi Harjumaa piirkonna liikmete poole. Teadmiseks, olen erakonna Harjumaa piirkonna liige:)

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mis nende elamislubadega siis tegelikult oli? Kas suurim riigisaladus?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA