Good Morning, Estonia!


Selle aasta veebruaris rääkisin Riigikogu välispoliitika debatis ja kirjutasin siin blogis, kui oluline on arendada Eesti kohta käivate ingliskeelsete uudiste keskkonda. Rõõmustav on nüüd kuulda, et avalik-õiguslik ringhääling on kohe-kohe käivitamas inglise keeles veebilugude pakkumist. Loodetavasti kujuneb sellest kahasse eesti- ja venekeelse ruumiga atraktiivne keskkond, mis avardab oluliselt Eesti uudiste operatiivset teadvustamist maailmas.

Kuid mitte üksnes igapäevased uudised pole olulised (neid toodab ju ka BNS, kuigi tasuliselt), vaid tähtis on multimeedia parim ärakasutamine ning põnevate Eestiga seotud sündmuste ja inimeste oskuslik väljamängimine. Meil ju on millest rääkida, mida näidata. Alates sellest samast laulupeo (foto: Lauluväljaku koduleht) traditsioonist ning meie ajaloo seletamisest kuni maailmas tuntud eestlaste (Carmen Kassist Kaia Kanepini ning Barutost Arvo Pärdini) tegemisteni.

Ehk on ERRi veebikülg sammuks, mis annab hoogu juba eksisteerivatele või ka tulevastele meediaprojektidele. Üks näide meie läänenaabrite juurest Rootsist oleks kindlasti põnevaks eeskujuks, mida annaks hea tahtmise juures ka Eesti konteksti üle kanda. 

Professionaalne ingliskeelne ajakirjandus aitaks kindlasti tulevikus välistada sellised lausrumalused, nagu näiteks võiks lugeda siit.

Kommentaarid

Tõnn ütles …
Oeh.

Miks nii normaalsest ja endastmõistetavast asjast peab nii palju rääkima? Nii palju sõdima selle pärast? Midagi tõestama? Mingeid ressursse otsima?

Inimesed maailmas saavad aru Eesti asjadest ju ometi vaid siis, kui see on mingis arusaadavas keeles neile edastatud. Nii lihtne see ongi.
Anonüümne ütles …
Galojan on Mihkelsonile kuidagi eriti hinge läinud :)
Marko Mihkelson ütles …
Palun väga: http://news.err.ee/

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA