Eesti muutub popiks suveõppekohaks

Eesti on saamas iga aastaga üha popimaks paigaks rajatagustele suveülikoolis õppijatele. Selles veendusin ise eile ja täna, lugedes paar loengut (Euroopast ning Venemaa sise- ja välispoliitikast) Tartu Ülikooli palvel USA ülikoolide tudengitele. Pooleteise nädala pärast on ees veel neli loengupäeva. Siis on aga kuulajateks juba uus grupp, samuti peamiselt Ühendriikide tudengitest koosnev.

Kui eelmisel aastal käis näiteks Tartu Ülikooli kaudu suvel Eestit ja siinseid teadmisi tundma õppimas 60 välistudengit, siis sellel aastal juba 120.

Kuna näiteks Ühendriikides on äsja heaks kiidetud laiaulatuslik toetusprogramm igal aastal miljonile tudengile lühiajalise suveõppereisi võimaldamiseks (viis korda rohkem kui praegu!), siis loodetavasti suudavad ka Eesti ülikoolid ahvatleda tulevikus üha rohkem tudengeid siia rändama.

See on valdkond, kus tegelikult võiks ka riigi huvi veelgi sihipärasem olla, sest see on suurepärane võimalus Eesti tutvustamiseks maailma noortele.

Samas ma arvan, et ka Eesti tudengitel võiks olla rohkem võimalusi sarnaste õppereiside ettevõtmiseks. Lühiajalised keele- ja kultuuriõppereisid on ammune läänemaailma traditsioon, mida peaksime meiegi rohkem väärtustama.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
need vist väga avalikud loengud pole, jah? muidu oleks hjuvitav kuulata nagu küll
Anonüümne ütles …
tere!
viimaste aastate jooksul on lisaks suvekursustele ülikoolid palju arendustööd teinud oma võõrkeelsete õppekavade arendamisega, mille tulemusena hakkab üha enam välistudengeid meie ülikoolides tudeerima. On väga meeldiv, et olete nõus taolisi l Olen eelneva kõnelejaga sama meelt, et tuleks isegi hea meelega neid loenguid kuulama...
Marko Mihkelson ütles …
Need loengud on tõesti paraku määratud vaid konkreetsetele gruppidele. Mis aga ei tähenda, et kunagi ei võiks tekkida võimalust ka teistele huvilistele teemat lahata. Igatahes on vabam loenguvorm väga heaks võimaluseks iseenda mõtete korrastamiseks ning ka uute ideede filtreerimiseks.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?