Miilitsa närvilisus reedab Kremli jõuetust

Moskvas ja Peterburis täna peetud mitmetel teisitimõtlejate meeleavaldustel pidas miilits kinni kümneid inimese. Pealtnägijate sõnul oli OMONi käitumine jõhker. Nii näiteks lohistati Moskvas Triumfi väljakul üht tüdrukut mööda asfalti juustest rebides kongiautosse. Samuti ajas miilitsa eriüksus jõuga laiali veteranide kogunemine Puškini väljakul (pildil).

Kõige julgema käigu võtsid ette Eduard Limonovi natsionaalbolševistidest toetajad, kes kolmekümnekesi üritasid läbi Borovitski väravate siseneda Kremli territrooiumile. Aktsiooni käigus hüüti: "Me õpetame teid austama põhiseadust!".

Kes tahab tänastest sündmustest Moskvas ja Peterburis lähemalt lugeda ja pilte vaadata, see leiab kasuliku materjali siit.

Igatahes reedab tänane päev ning eeskätt miilitsa käitumine Kremli teatavat jõuetust. Ühest küljest püütakse küll jõuga korda hoida, kuid teisalt on võimu tsentraliseerimise ja opositsioonilise meele tasalülitamisega mindud liiga kaugele.

Eriti aktuaalseks võib see muutuda majandusolukorra halvenedes, mil inimestel tekib rohkem pretensioone võimude vastu. Kuna Riigiduuma on sisuliselt Kremli kontrolli all, siis võib pahameel kanaliseeruda eeskätt tänavapoliitikasse. Mis jällegi peaks tähendama, et me võime tuleval aastal näha veelgi rohkem tänasega sarnaseid situatsioone.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
arvan kah, et sealkandis on pinnast lähiajal rahulolematuseks enam kui küllalt. lisaks mööda maailma liikuvale majanduskriisile on venemaal sotsiaalmajanduslikud probleemid garanteeritud ka ilma selleta. kõik need vene ajast pärit elamurajoonid, nende küttesüsteemid, veevärk ja kõik muu, mida pole keegi kunagi korrastanud - kõik see hakkab ühel hetkel üles ütlema ja puudub igasugune võimalus seda mingilgi määral parandada. kahjuks on ainus variant neil asjast välja tulla kui üks suurem sõda valla päästa.

sandy casar
Marko Mihkelson ütles …
Rahva meelsuse uuringust:
http://www.newsru.com/russia/15dec2008/nedovol.html

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?